fbpx
29.5 C
Kecskemét
2024. június 17., hétfő

FRISS HÍREK

Orbán Viktor állta a sarat Bohár Dániel kérdései alatt

- Advertisement -

No migration, no gender, no war – virít a felirat a Patrióta című youtube műsor stúdiójának a hátterében. Az előtérben pedig Orbán Viktor válaszol Bohár Dániel kérdéseire. A miniszterelnök ezt a propagandafelületet választotta arra, hogy nagyinterjút adjon a június 9-i választás előtt.

Első témaként a Robert Fico ellen elkövetett merényletet beszélték ki, Orbán elmesélte, hogy mit is gondolt, amikor eljutott hozzá a merénylet híre. Először arra gondolt, hogy meghalt-e vagy sem a szlovák kormányfő. Másodszorra azt, hogy jó nagy bajban van, ha meghal, mert akkor egyedül marad Brüsszelben az álláspontjával. Hozzátette, hogy Hajdu tábornok, a TEK főigazgatója az eset után extra biztonsági előírásokat „erőszakolt rá”.

Következett a Fidesz központi kampánytémája, a háború. Bohár már a kérdéssel is riogatott: „Mit gondol, ezek a fejlemények vezethetnek a Harmadik Világháborúhoz?” – Orbán szerint már lehet, hogy egyenesen ki is tört.

„Nem zárható ki, hogy ha nem tudjuk megállítani a brüsszeli háborús pszichózist, akkor lehet, hogy úgy írják meg ezeknek az éveknek a történetét, mint egy nagy európai világháború első egy-két évének epizódjait” – szólt a miniszterelnök válasza.

Hasonló cikkünk:  EU bírósági döntés alapján Magyarországnak nagyon súlyos büntetést kell fizetnie

„Nincsenek itt ezek a fehér, keresztény emberek elegen, így be lehet lakni” – logikázta ki Orbán a migráció jelenségét. Szerinte ez azért létező jelenség, mert a háborúkban népességet vesztett Európa, és az illegális migránsok azt gondolják, ide lehet jönni.

„Akkor most vessük bele magunkat az összeesküvéselméletekbe” – vezette fel a magyar ellenzékről szóló gondolatait Orbán. Negyedóra alatt annyi konteó hangzott el, amit kontextus nélkül nem érdemes idézni. Címszavakban: Soros, spekulánsok, orosz fejlődés.

A 43 perces műsorban a kegyelmi-ügy, az orosz titkosszolgálatok támadása a magyar külügy ellen, Magyar Péter, a Völner-Schadl ügy, Sulyok Tamás és egyéb kérdések nem kerültek sorra.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A Minisztérium szerint hétfőre minden irányban átjárható lesz a kritikus Izsáki úti csomópont

Csütörtökön beszámoltunk róla, hogy az Izsáki út legforgalmasabb kereszteződésében, a Vízmű utca felőli közlekedési lámpa előtt egy körülbelül 10...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...