fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. június 16., vasárnap

FRISS HÍREK

Sajtóértesülések szerint arcfelismerő kamerákat is telepítenek Magyarországon a kínaiak

- Advertisement -

A VSquare értesülése szerint Orbán Viktor és Hszi Csin-ping kínai elnök találkozóján aláírtak egy nem nyilvános megállapodást, ami szerint fejlett AI-val, például arcfelismerő szoftverrel ellátott térfigyelő kamerákat is telepíthetnek a kínaiak Magyarországra.

Arról is döntés született a lap információi szerint, hogy kínai rendőrök járőrözhetnek majd Magyarországon, és így könnyen eljuthatnak titkos küldetésekkel akár más uniós országbeli célpontokhoz is. A VSquare kereste kérdéseivel a magyar kormányzatot, de nem kapott hivatalos választ.

A lap szerint aggasztó lehet a kínai térfigyelő kamerák telepítése Magyarország NATO-szövetségeseinek, mert a kínai hadsereghez/hírszerzéshez köthető, vagy akár nyugati szankciók alatt álló technológiai cégeket is bevonhatnak az ügyletbe.

Donáth Anna, a Momentum Mozgalom EP-listavezetője Facebook bejegyzésében azt írta: a technológia használatáról szóló megállapodás számos jogszabályt sérthet és súlyosan veszélyezteti a magyar állampolgárokat és a Magyarországon élő kínai állampolgárok biztonságát, valamint az ország szuverenítását is – ezért a sajtóértesülések miatt az Európai Bizottsághoz fordul a politikus.

Hasonló cikkünk:  A kormánypárti média tavaly is sorra bukta a sajtópereket

Donáth hozzátette: A kínai technika és az azt üzemeltető, fejlesztő kínai cégek jelenléte az országban teljes mértékben szemben áll a demokratikus működéssel és a NATO, illetve az EU értékeivel és érdekeivel.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A Minisztérium szerint hétfőre minden irányban átjárható lesz a kritikus Izsáki úti csomópont

Csütörtökön beszámoltunk róla, hogy az Izsáki út legforgalmasabb kereszteződésében, a Vízmű utca felőli közlekedési lámpa előtt egy körülbelül 10...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...