fbpx
29 C
Kecskemét
2024. június 21., péntek

FRISS HÍREK

Szijjártó Péter nem szavazta meg a belarusz termékekre kivetett vámokat

- Advertisement -

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Minszkben járt szerdán egy munkalátogatáson, ahol tárgyalásokat folytatott Szergej Alejinik fehérorosz külügyminiszterrel – írja a 24.hu.

Ezután Szijjártó Brüsszelbe utazott a kereskedelmi miniszterek munkaülésére, ahol az Oroszországból és Fehéroroszországból behozott mezőgazdasági termékek büntetővámjáról tárgyaltak. Oroszország és annak szövetségese, Fehéroroszország mezőgazdasági termékeit eddig nem sújtották szankciók, most azonban a büntetővámok kivetése mellett döntöttek a tagállamok.

Egyedül Szijjártó Péter volt, aki nem szavazta meg a szankciót, ugyanis tartózkodott a magyar kormány képviseletében, amit a külügyminiszter maga jelentett be.

A jogszabályban foglaltak szerint a büntetővám azokra a termékekre vonatkozhat, amelyeket az említett két országból közvetve vagy közvetlenül az EU-ban akarnak értékesíteni. Az EU-n keresztül más harmadik országokba irányuló tranzitokat azonban nem érintenék, elismerve, az orosz és a fehérorosz termékek szerepét a világ élelmezésében.

Hasonló cikkünk:  Ismeretlen forrásokból érkezik az európai pártok adományainak egy része
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Alá kellett dúcolni a mentőfeljárót és a rendelőintézet gyalogos feljáróját a kecskeméti kórházban

A mentőfeljárót fémoszlopokkal, míg a rendelőintézethez felvezető gyalogos feljárót egyelőre fagerendákkal támasztották alá. Elég nagy foltokban kilátszik a vasbetonszerkezet. Olvasónk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...