fbpx
22 C
Kecskemét
2024. június 26., szerda

FRISS HÍREK

Telex: A jakabszállási alföld Himalájája is az elbaltázott uniós beruházások között szerepel

- Advertisement -

Húsz éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz, ebben a két évtizedben pedig rengeteg pénz áramlott be az országba, hogy segítse hazánk felzárkózását Európa nyugati feléhez. Hogy milyen eredménnyel használták fel a döntéshozók ezeket az összegeket, az enyhén szólva is vitatott kérdés. A Telex most utánanézett melyik volt a tíz legelbaltázottabb pénzégető beruházás.

Ahogy a lap írja, van, aminek már nyoma sincs; van, ahol a romok még láthatók; van, ami egész jól bevált; és van, ami új kihívás elé állította a helyi önkormányzatot. A következő beruházásokat vették szemügyre a teljesség igénye nélkül:

Hasonló cikkünk:  Szimpátia tüntetést tartottak a kiskunhalasi kórház távozott főigazgatója mellett, Bányai Gábor is akcióba kezdett

A Telex az alföld Himalájájaként hivatkozik a jakabszállási szánkódombra. Ez 37 milliós uniós támogatásból épült 2013-ban, amin 2017-ben a lap tudósítója le is csúszott, de mivel a telek már enyhék, így sok hó nem terem a dombnak. A lap szerint a 2014-ben tönkrement területet egy új tulajdonos Magyarkert néven hozta rendbe.

A KecsUp egyik munkatársa viszont felhívta a figyelmet arra, hogy a Telex cikke annyiban téved, hogy a szánkódomb már a létező Magyarkertbe érkezett, tehát a Magyarkert volt előbb.

A Telex a cikke végén felhívta az olvasói figyelmét, hogy ne érje őket az a vád, hogy csak fanyalognak, így felhívást tettek közzé, ami szerint aki tud bevált uniós támogatású beruházásról, az írja meg nekik.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...