fbpx

FRISS HÍREK

Túl az ötven Országos Kékkörön: harmadik a Kodály Iskola a Millió lépés programban

- Advertisement -

A Kodály Iskola tanulói, tanárai és a gyerekek szülei, családtagjai eddig már közel 190 millió lépésnyit mozogtak március 25. óta. Teljesítményük meghaladja a 132 ezer kilométert, így már több mint ötven sorsjegye van az ÉZI-nek a Millió lépés az iskoládért programban, és egyre nagyobb az esélye, hogy a nyertesek között legyen, amikor a résztvevő iskolák között százszor 1 millió forintot sorsolnak ki sporteszközök vásárlására.

A Millió lépés az iskoládért programot a Magyar Szervátültetettek Szövetsége szervezi az Aktív Magyarország Program támogatásával. A kihívásban az ingyenes MillióLépés mobilapplikáció letöltésével lehet részt venni, amelyben a lépések mellett további 60-70 féle mozgásforma alakítható át lépésszámmá. Egy óra foci például 11 940 lépéssel, 20 perc közepes futás 4440, fél óra torna pedig 3630 lépéssel egyenértékű.

Képernyőfotó: MillióLépés mobilapplikáció

A 2584 kilométeres Országos Kékkör hosszát legalább hétszer teljesítő – de korábban még nem nyertes – iskolák között százszor 1 millió forintot sorsolnak ki sporteszközök vásárlására az Aktív Magyarország támogatásának köszönhetően. Minden teljesített kékkör 1 sorsjegyet ér, de azért nem lehet korlátlanul halmozni a lépéseket: az iskolák felé jóváírt napi lépésszám maximum 20 ezer lépés/fő/nap.

A március 25-től június 9-ig, azaz 11 héten át tartó kampány célja, hogy a lehető legtöbb gyermek és családja mozogjon minden nap, és váljon mindannyiunk élete részévé az aktív életmód.

Hasonló cikkünk:  Horváth Krisztofer, a KTE futballistája a hatodik legértékesebb NB I-es játékos a CIES-nél

Egy adott iskolának a csapatához a diákokon, tanárokon, szülőkön és családtagokon kívül csatlakozhat bárki, aki sportolással szeretne segíteni a választott intézménynek.

Most jár a verseny körülbelül a felénél, a hetedik hétnél. A rangsorban május 9. délelőtti állapot szerint 2299 iskola szerepelt, 392 már most teljesítette a sorsoláshoz szükséges mennyiséget, azaz hétszer az Országos Kékkör távját, de várhatóan még további többszáz iskola eléri majd ezt a küszöböt.

Képernyőfotó: MillióLépés mobilapplikáció

A kecskeméti Kodály Iskola közössége a legaktívabbak között van: stabilan a harmadik helyen található (a verseny elején volt második is), az eddig a csapathoz csatlakozott 813 résztvevő összesen 51,22 Kékkörnél, 132 296 kilométernél, és közel 189 millió lépésnél jár, persze ez folyamatosan nő.

A kiskunfélegyházi Platán utcai Általános Iskola is büszke lehet teljesítményére, hiszen 478 résztvevővel már ők is közel 42 Kékkörnél járnak. A bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja is már túl van 27 Kékkörön. Bács-Kiskunból eddig 107 iskola csatlakozott a programhoz.

Képernyőfotó: MillióLépés mobilapplikáció

A fő kihívás mellett most az aktív és zöld közlekedésre is hangsúlyt fektetnek a szervezők: a legzöldebb és legszerencsésebb 30 iskola 250 ezer forint támogatásban részesülhet.

Az iskolákon belül az osztályok is versenyezhetnek, az ÉZI-ben jelenleg a 4.a vezet a 6.c és az 1.b előtt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...