A hazai médiavilág legismertebb arcaival találkozhatsz a KecsUP Országos Sajtónapján

Országos sajtónap a KecsUPpal

Gyere el és találkozz a hazai médiavilág legismertebb arcaival a KecsUP által szervezett Országos Sajtónapon, ahol a legolvasottabb hazai portálok (Telex, 444, HVG, Klub Rádió stb.) újságírói és a vidéki független sajtó képviselői mellett vendégünk lesz Gulyás Márton (Partizán) újságíró, és Puzsér Róbert publicista is. Kíváncsi vagy milyen a hazai független sajtó helyzete? Személyesen találkoznál a magyar sajtó legismertebb újságíróival? Érdekel Puzsér Róbert legújabb könyve? Akkor köztünk a helyed június 29-én!

A benyújtás után egy nappal elfogadta a parlament azt a salátatörvényt, ami többek között szabályozza az iskolai mobilhasználatot is

- Advertisement -

Kedden a parlament elfogadta azt a választás másnapján benyújtott salátatörvényt, amit Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jegyez. Ebben többek között szigorítják az iskolai mobilhasználatot, és könnyebbé teszik a kórházban hagyott csecsemők örökbe fogadását.

A Fidesz és a kormány módszere, hogy salátatörvénybe csomagolva módosítanak fontos, akár a közvéleményt megosztó törvénypontokat, amiket például éjjel, késő este vagy éppen a hajnalig húzódó választások másnapján nyújtanak be. Ezzel persze a javaslatok érdemi tárgyalásának a lehetősége sem adott. Jelen esetben a hétfőn 11:56-kor benyújtott javaslatot kedden 13:14-kor meg is szavazta a kormánypárti többség.

A törvényjavaslat iskolákat érintő módosításokat is tartalmaz, ilyen az, hogy szabályoznák milyen eszközöket, tárgyakat lehet bevinni az iskolákba, és miket nem. Az iskolákban a közelmúltban a „társadalom jogos felháborodását kiváltó esetek” történtek tanárokkal és diákokkal szemben – áll a javaslat indoklásában.

Az indoklásban hozzátették, hogy a gyerekek életének védelme, testi, lelki, szellemi és erkölcsi fejlődésük és egészségük elsődleges kérdés. A szabályok betartása érdekében a tanároknak és az iskolaőröknek joguk lesz ahhoz, hogy a tanulók csomagjait és tárolóhelyiségeit átvizsgálhassák, a tiltott tárgyakat elvegyék.

A mobiltelefon-használatot is szigorítják az iskolákban, mert az indoklás szerint a mobilhasználat eltereli a diákok figyelmét, és lehetőséget teremt az internetes zaklatásra. Jelenleg az iskolák saját házirendjükben dönthetnek a mobiltelefon használatról, a kormány szerint azonban az okostelefonok egyre nagyobb elterjedése miatt szükséges egy egységes szabályozás.

Kiegészül a státusztörvény is, a tankerületekbe kivezényelhetnek 55 évnél idősebb honvédeket. Ha a tankerület nem tud olyan álláshelyet adni nekik, ami a végzettségüknek megfelel, akkor ki kell képeznie őket. A képzés elvégzéséig a tankerületi központ vezetője határozza meg, hogy a honvéd milyen feladatokat kap. Tavaly szeptemberben 120 iskolában indult el a honvédelem tantárgy oktatása, de nincs elég honvédelmet oktató tanár, ezért „katonás megjelenésű” katonákat toboroz a honvédség.

Az egészségügyet érintő változások is életbe lépnek, egyik ilyen az egységes beléptető rendszer bevezetése az állami kórházakban. Az indoklás szerint azért van erre szükség, hogy „ellenőrizzék az alkalmazottak munkaidejének betartását, az intézménybe történő be- és kilépését”. Tavaly Lengyel László, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára azt mondta a Magyar Kórházszövetség konferenciáján: „Akinek nyolc órát fizetünk, az legyen benn nyolc órát. Az orvosoknak és más dolgozóknak az intézmény be- és kijáratainál elhelyezett készülékeken kell lehúzniuk a mágneskártyájukat. Az eszköz videófelvételt is készít a személyről, hogy a kártyákkal ne lehessen visszaélni”.

Emellett a salátatörvény elősegíti a kórházban hagyott újszülött gyerekek örökbefogadását is: vagyis aki a szülés után a kórházban hagyja a gyerekét, és hat hétig nem jelentkezik érte, az hozzájárul a gyereke örökbefogadásához. Ez azt jelenti, hogy hiába tudják, ki az anya, ugyanúgy kezelnék ezeket az eseteket, mint amikor inkubátorban hagynak egy gyereket.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Alá kellett dúcolni a mentőfeljárót és a rendelőintézet gyalogos feljáróját a kecskeméti kórházban

A mentőfeljárót fémoszlopokkal, míg a rendelőintézethez felvezető gyalogos feljárót egyelőre fagerendákkal támasztották alá. Elég nagy foltokban kilátszik a vasbetonszerkezet. Olvasónk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version