fbpx

FRISS HÍREK

A brit és a német nagykövetség szerint a Fidesz csúsztatott a kampányában

- Advertisement -

Az Egyesült Királyság budapesti nagykövetsége Facebook-posztban közölte, hogy a Fidesz kampányhirdetései ténybeli torzításokat tartalmaztak. A német nagykövetség közösségi oldalán is ugyanez a szöveg jelent meg.

A Fidesz háborúval riogató kampánya szerint Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője azt mondta, hogy egész Európában bevezetné a hadkötelezettséget. A politikus azonban nem mondott ilyet, csupán elméleti szinten vetette fel ennek eshetőségét, ráadásul csak Németországban.

A nagykövetségek bejegyzéseikben kifogásolják a Fidesz állítását: vagyis hogy az Egyesült Királyság és Németország katonai sorkötelezettség bevezetését tervezi, valamint hogy az Ukrajnát támogató országok a háborút támogatják, és európai szinten tervezik a sorkötelezettség bevezetését. A rövid posztok végén megállapítják, hogy a fentebbi állítások pontatlanok. Azt nem részletezik, hogy miben nyilvánulnak meg a követségek által kifogásolt pontatlanságok.

Hasonló cikkünk:  A köztévé egyik műsora a béke jegyében hirosimai túlélőket mutat be

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Alá kellett dúcolni a mentőfeljárót és a rendelőintézet gyalogos feljáróját a kecskeméti kórházban

A mentőfeljárót fémoszlopokkal, míg a rendelőintézethez felvezető gyalogos feljárót egyelőre fagerendákkal támasztották alá. Elég nagy foltokban kilátszik a vasbetonszerkezet. Olvasónk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...