fbpx
18.7 C
Kecskemét
2024. június 25., kedd

FRISS HÍREK

A Fidesz ráerősít a kampányban a fővárosban élő kínaiaknál egy kínai nyelvű levéllel

- Advertisement -

Budapesten majd százezer külföldi állampolgár él, 15 százalékuk kínai származású. A Fidesz–KDNP úgy tűnik nem szeretné tájékoztatás nélkül hagyni ezt a közösséget, ugyanis egy kínai nyelven írt levelet küldtek szét, amiben van egy fotó Szentkirályi Alexandráról, valamint egy útmutatónak kitöltött szavazólap, amin előre beikszelték a szavazatokat, amikkel a Fideszt lehet támogatni.

Szentkirályi a levél első felében Hszi Csin-ping „történelmi” látogatásáról elmélkedik, miszerint a magyarok számára mindig is különleges fontosságú volt a barátság a kínai emberekkel. Ezután sajnálatát fejezi ki, hogy Budapestet az ellenzék irányítja, ezért a város fejlődése rossz irányba tart. Ahhoz, hogy ez megváltozzon, kéri a kínai állampolgárokat, hogy szavazzanak rá. (A KSH szerint aki kettős állampolgár, az magyar állampolgár.)

A VIII. kerületi polgármesteri címért induló Sára Botond folytatja a levelet, aki ígéri, hogy többek között kínai nyelvű tolmács fog rendelkezésre állni a a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban, valamint a kerületi  kormányablakokban – amennyiben megválasztják.

Hasonló cikkünk:  A magyar közmédia nézői is megismerhetik Hszi Csin-ping válogatásában a kínai kultúrkör bölcsességeit

Két melléklete van a levélnek, az egyik egy tájékoztató, amin az szerepel, hogy pontosan hova is kell tenni az X-et június 9-én – a szavazóíven szerepel, hogy „minta”, ezért visszaélni elvileg nem lehet vele. A másik egy hűtőmágnes, amin Sára Botond a választókörzet egyéni jelöltjével látható közösen.

A levél tartalma összhangban van a Fidesz-kampánnyal, és a párt általános külpolitikai üzeneteivel, és az sem meglepő, hogy levélben keresik meg a választópolgárokat a jelöltek, ezt bármelyik választáson induló politikus megteheti.

Az viszont kérdés, hogy mi alapján választották ki a címzetteket, mert egy nyugat-európai, de nyolcadik kerületi illető is kapott ilyen levelet. Azzal a csavarral, hogy a férfi nem kínai, csak a vezetékneve olyan, amit laikusok esetleg ázsiainak gondolhatnak.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Háromról két műszakra áll át a Mercedes-gyár júliusban, kérdés még, hány dolgozótól válnak meg

A KecsUP szerkesztősége úgy értesült, hogy a kecskeméti Mercedes-gyár július 22-től két műszakos munkarendre áll át, amely állítólag tartós...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...