fbpx
20.1 C
Kecskemét
2024. június 21., péntek

FRISS HÍREK

A Jobbik szerint a Fidesz által szervezett vendégmunkások importja zajlik Homokbányán

- Advertisement -

A Jobbik alelnöke, Z. Kárpát Dániel és Nagy Szilveszter, a 12. egyéni választókerület ellenzéki önkormányzati képviselőjelöltje kedden tartott sajtótájékoztatót a Homokbányán, ahol elmondták, hogy Kecskeméten is a magyar fiatalok lakhatása és a szülőföldön való boldogulásuk volna a fontosabb, és nem a kormány által támogatott vendégmunkások szervezett importja.

Amerre nézünk a környéken vagy romos épületeket, vagy frissen, esetleg korábban kialakított munkásszállókat találunk, külföldi rendszámú autókat, idegen nyelvű feliratokat és egyre kevesebb magyart. Ez veszélyes! A Fidesz által szervezett vendégmunkás import és szervezett vendégmunkás behozatal igenis veszélyezteti a magyarok szülőföldön való boldogulásának lehetőségét” – mondta Z. Kárpát Dániel.

A Jobbik országgyűlési képviselője kiemelte:

„Azt szeretnénk, hogy a multicégek és a kormány a magyar adófizetők pénzéből ne a vendégmunkások lakhatására fordítson 10 és 100 milliárdokat hosszú távon, hanem a magyarok szülőföldön való boldogulására”.

A képviselő arról is beszélt, hogy egy multi cég adott esetben akár napi 4 ezer forinttal támogatja a vendégmunkás lakhatását azzal, hogy elszállásolja egy olyan munkásszállón, mint amilyenek például Homokbányán is találhatóak. Z. Kárpát számításai szerint ez havonta 120.000 forintba is kerülhet, amit ha inkább „hozzácsapnánk egy magyar embernek a béréhez, elképzelhető, hogy hirtelen lenne magyar jelentkező is ezekre a szálláshelyekre” – érvelt a politikus.

A Jobbik képviselője a vasárnapi önkormányzati választások kapcsán arról is beszélt, hogy olyan jelölteket támogatnak, akik helyben elkötelezettek amellett, hogy „nem a vendégmunkások szervezett behozatalát fogják támogatni, hanem a magyarok lakhatását„. Felvázolta a választási programjuk főbb pontjait is, eszerint a Hazahívó programjuk arról szól, hogy a külföldre kényszerült magyar munkavállalókat lakhatási lehetőséggel invitálnák haza. A Magyarországon regisztrált több mint 200 ezer munkakereső számára pedig ingyenes átképzési projektet biztosítanának.

Hasonló cikkünk:  Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

A szót ezután Nagy Szilveszter, a Válasszon Jövőt! önkormányzati képviselőjelöltje vette át, aki abból a Kecskeméti Lapok Kft. által kiadott kiadványból olvasott fel, ami a Helyi Választási Bizottság szerint megsértette a választás tisztaságát, mert azt a Fidesz kecskeméti kampánymondatával jelentette meg.

Nagy ebből azt a részt idézte fel, hogy a kormánypárti vezetésű önkormányzat arról beszél, hogy bérlakásokat építenek a kecskeméti fiataloknak és lakhatási támogatást adnak számukra. Ezzel szemben a valóság az – magyarázta Nagy – hogy sok homokbányai lakásban nem a kecskemétiek kaptak bérlakást. Hozzátette: miközben az egyszobás albérletárak már 100 ezer, vagy afölött is vannak, ezeket a lakásokat mégis a külföldi vendégmunkásoknak adják ki.

„Tehát akkor most kinek a szívével és kinek a lelkével gondolkozik a Fidesz? Mert hogy nem a kecskeméti fiatalokéval, az biztos!”– zárta ezzel a kérdéssel a sajtótájékoztatót Nagy Szilveszter.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Alá kellett dúcolni a mentőfeljárót és a rendelőintézet gyalogos feljáróját a kecskeméti kórházban

A mentőfeljárót fémoszlopokkal, míg a rendelőintézethez felvezető gyalogos feljárót egyelőre fagerendákkal támasztották alá. Elég nagy foltokban kilátszik a vasbetonszerkezet. Olvasónk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...