fbpx

FRISS HÍREK

A mentális problémákkal küzdő gyermekeknek is több hónapig kell várniuk a kezelésre

- Advertisement -

Átadták a Bethesda Gyermekkórház új gyermek-pszichoterápiás központját, az eseményen Pászthy Bea, az Egészségügyi Szakmai Kollégium gyermekpszichiátria és addiktológia tagozatának elnöke elmondta: “Minden hetedik gyermek mentális problémával küszködik. Ennek az iszonyatos mentális járványnak beláthatatlan következményei lesznek.”

Pászthy hozzátette, nagy dolog, hogy közfinanszírozott ellátóhelyet bővítettek, mert több hónapos a várólista az alulfinanszírozott pszichoterápiai ellátásban, de még a magánszektorban is.

Nyolcfős csoportokban dolgoznak a munkatársak a Bethesda Gyermekkórházban újonnan kialakított segítő központban. A beutalóköteles ellátást egyhetes intenzív, vagy kéthetes ambuláns csoporttréningek keretében nyújtják, és az ország bármely pontjáról fogadnak 8-18 éves gyermekeket.

Németh Laura klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, a részleg vezetője szerint aki most jelentkezik be, azt két hónap múlva tudják legkorábban behívni az első állapotfelmérő beszélgetésre. Azt is elmondta, hogy módszerük a pozitív viselkedés- és élményterápiára épül, így része az is, hogy a szülőket bevonják gyermekük kezelésébe.

Hasonló cikkünk:  2025-től nagy segítséget adhatna a kormány a kisvállalkozásoknak, amennyiben van erre akarat

A pszichés nehezítettséggel élő fiatalok gyógyulását segítő központ és a hosszabb kezelésen lévő gyerekek családjainak helyet adó, két apartmanból álló ház elkészültét nemcsak a Református Egyház támogatta, az MTI szerint a kormány 50 millió forinttal járult hozzá.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Szemereyné: nem tudja villamos árammal kiszolgálni az MVM a déli iparterületre betelepülő cégeket

Úgy építkeznek a déli iparterületen az idetelepülő beszállítók, hogy gázolajgenerátorokkal állítják elő a villamos energiát – mondta Szemereyné Pataki...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...