fbpx
20 C
Kecskemét
2024. június 26., szerda

FRISS HÍREK

A szegedi gyereksebészeten már több hete nincs ellátás

- Advertisement -

A Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) már hét hete nincs gyermeksebészeti és traumatológiai ellátás, eddig 200 tervezett műtét maradt el. A betegeket Pécsre, Debrecenbe, Budapestre utaztatják – tudta meg a Népszava.

Az SZTE gyermeksebészeti klinikáját vissza kellett volna költöztetni korábbi helyére, de tisztasági festésen és a padozat újra burkolásán kívül nem történt semmilyen fejlesztés, ezért a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) nem adta meg az engedélyt.

A Magyar Orvosi Kamara a Belügyminisztériumhoz fordult segítségért. Az NNGYK és a belügyminisztérium képviselői ellátogattak a klinikai központba, de az NNGYK képviselője nem találta elfogadhatónak a műtő állapotát, így nem adta ki a használatbavételi engedélyt. A műtétre várókat és az akut betegeket továbbra is távoli kórházakba irányítják.

Hasonló cikkünk:  Az Uniós csatlakozás évfordulója kapcsán kérdeztük a majálisozókat (videóval)

Az NNGYK azt írta a lapnak, hogy „a Szegedi Tudományegyetem Dr. Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjában a gyermektraumatológiai ellátást továbbra is a gyermeksebészet és traumatológia látja el.” Más forrásból viszont úgy értesültek, hogy a műtéti ellátás a szegedi gyermekklinikán továbbra sem biztosított.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...