Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

A Szuverenitásvédelmi Hivatal és a MÚOSZ nyilvánosan vitáznak a sajtószabadság értelmezésén

- Advertisement -

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) állásfoglalást adott ki, miután vizsgálatot indított a Szuverenitásvédelmi Hivatal az Átlátszó oknyomozó portál ellen. A MÚOSZ az eljárás leállítását követelte.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal a nemrég elkészült honlapján reagált és alaptalanoknak tartja a MÚOSZ vádjait. Nem vizsgálják, nem kívánják befolyásolni egyetlen sajtótermék politikai irányultságát, szerkesztési elveit, véleményét sem, de törvényben előírt feladatuk feltárni, hogy egyes sajtótermékek átláthatatlan külföldi forrásokból milyen érdekek mentén formálják a magyar közvéleményt – írták.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint a MÚOSZ nem foglalkozik a magyar nyilvánosságra gyakorolt legkomolyabb, önkényesen és átláthatatlanul végzett cenzúrával, amelyet a globális technológiai nagyvállalatok végeznek világszerte. Az ilyen valós, a véleményszabadság korlátozására irányuló fenyegetés ellen egyszer sem emelték fel szavukat.

A hivatal jelezte: minden olyan nyomásgyakorlást visszautasít, amely próbálja megakadályozni a törvény szerinti feladatainak ellátását.

A MÚOSZ szerint amíg az Európai Bizottság azt vizsgálja, összeegyeztethető-e a szuverenitásvédelmi törvény az uniós joggal, addig kifejezetten árt az ország nemzetközi megítélésének a törvényre hivatkozva elindított vizsgálat.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Mindent megtesznek, hogy megtisztítsák Kecskemétet a kábítószer-terjesztőktől – ígéri a rendőrkapitány

Húsz rendőr kezdi meg szolgálatát augusztus 1-jén Kecskeméten - mondta el a június 27-ei képviselő-testületi ülésen Timafalvi László rendőr...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version