Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Amerikai elnökjelölti vita: Biden teljesítménye aggodalomra ad okot a demokratáknál

- Advertisement -

Komoly pánik uralkodott el a Demokrata Pártban Joe Biden és Donald Trump első elnökjelölti vitája után látva Biden teljesítményét. Arról kezdtek beszélni, hogy a demokratáknak vissza kellene-e léptetniük a regnáló elnököt.

Amióta letisztult a kép, hogy a 78 éves Donald Trump lesz a republikánusok, és a 81 éves Joe Biden a demokraták elnökjelöltje, azóta téma, hogy mekkora probléma az, hogy a világ vezető hatalmának élére két, a legjobb évein már túl lévő, a csúcsteljesítményüktől messze lévő elnökjelölt pályázik.

A CNN és a Washington Post is azt emelte ki, hogy Biden – főleg a vita elején – néhol látványosan összefüggéstelenül beszélt, rekedt hangon. Trump olyan megjegyzésekkel hívta fel ezekre külön a figyelmet, mint például: „Tényleg nem tudom, mi volt a mondat vége, szerintem ő sem tudja, mit mondott.”

Ezután feljavult a regnáló elnök teljesítménye, és Trump fejére olvasta például a Capitolium 2021. januári ostromát, az exelnökkel szemben folyó megannyi jogi eljárást, amiknek kapcsán kijelentette, hogy a színpadon állók közül az ellenfele az egyetlen, akit elítélt bűnözőnek lehet nevezni.

Trump megkérdőjelezhető kijelentésekkel vágott vissza, mint például az abortusz témája. Kijelentette, hogy a kék államoknak nevezett, demokraták által vezetett vidékeken gyilkolják a csecsemőket. De szóba hozta azt is, hogy Biden meg akarja négyszerezni az emberek adóterheit, és hogy a regnáló elnök volt az, aki vádat emelt ellene.

Demokrata berkeken belül úgy tűnhetett előzetesen, hogy az abortusz egy ütőkártya lehet, de Biden belezavarodott a mondandójába és nem tudta rendesen kifejteni az álláspontját. Trump viszont kijelentette, hogy egyetért azzal, hogy a Legfelsőbb Bíróság rábólintott az abortusztabletták legalizálására, és nincs ezzel semmi problémája.

Akkor lett igazán szürreális a vita, amikor Biden azt mondta, korábban rendre a szemére vetették, hogy túl fiatal a politikához, most pedig azzal támadják, hogy túl öreg, miközben csak három évvel idősebb Trumpnál. A republikánus jelölt a golfpályán megcsillogtatott erényeit és eredményeit hozta fel a maga védelmében, hogy aztán a jelöltek elvitatkozzanak azon, hogy ki nyerne egy golfmeccsen.

Kamala Harris alelnök a vita után elismerte, hogy Biden rozsdás volt és lassan lendült bele a vitába. Viszont az első elemzések szerint súlyosabb ennél a helyzet, és nem kizárt, hogy egy sorsfordító estén van túl az Egyesült Államok a választás előtt, és a mérleg talán végérvényesen elbillent Trump javára.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Mindent megtesznek, hogy megtisztítsák Kecskemétet a kábítószer-terjesztőktől – ígéri a rendőrkapitány

Húsz rendőr kezdi meg szolgálatát augusztus 1-jén Kecskeméten - mondta el a június 27-ei képviselő-testületi ülésen Timafalvi László rendőr...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version