Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Amit a polikarbonát-medencefedésekről tudni érdemes

- Advertisement -

Amennyiben a már-már elviselhetetlennek tűnő nyári kánikulában fel szeretnénk frissíteni magunkat a hűs vízben, akkor két lehetőségünk van. Az egyik, hogy útra kelünk és célba veszünk egy – általában zsúfolt – strandot, a másik pedig, hogy otthon maradunk és csobbanunk egyet a saját kerti medencénkben. 

Ez utóbbinak számos előnye van, például az, hogy megspóroljuk azt az időt, amit utazással töltenénk, a tömeget pedig legfeljebb csak a híradóban látjuk. Egy Magiline márkájú, prémiumkategóriás medence építés hasznos lehet számunkra, ugyanakkor van egy fontos feladat, amiről nem feledkezhetünk meg.

Ez pedig nem más, mint az eltolható modern és hatékony polikarbonát medencefedés, az ugyanis többek között a tisztaság, a hőszigetelés és a párolgás csökkentése, valamint a biztonság szempontjából is kiemelt jelentőségű. Mai írásunkban eláruljuk, miért a polikarbonátból készülő fedés az egyik legjobb választás.

Mi az a polikarbonát?

A polikarbonátról azt kell tudni, hogy egy rendkívül erős, ellenálló anyag, ami kiválóan alkalmas a különböző épületszerkezeti megoldások kivitelezésére. Nagymértékben ellenáll az időjárási elemeknek, beleértve az erős UV-sugárzást és a hőmérséklet-változást is, ugyanúgy, ahogy a mechanikai sérüléseknek is.

Gyakran használják az üveg vagy az akril helyettesítőjeként, mivel kevésbé törékeny és sokkal könnyebb is. További előnye, hogy könnyen megmunkálható és a formázása is egyszerű, ami lehetővé teszi, hogy sokoldalúan használják fel. Ennek köszönhető, hogy medencefedések készítésére is tökéletesen alkalmas.

Milyen előnyei vannak a polikarbonát-medencefedésnek ?

Az egyik legfontosabb pozitívum, hogy nagymértékben rásegítenek a medencék fűtésére. Az üvegházhatás révén akár 5-11 Celsius-fokkal is meg tudják emelni a víz hőmérsékletét, ami azt jelenti, hogy kevesebbet kell költenünk a medence fűtésére, a fürdési szezon pedig akár 2-3 hónappal meg is hosszabbítható. 

Jelentős mértékben csökkentik a víz párolgását is, így sokkal gazdaságosabban használható a medence, és segítenek a tisztán tartásában is, ugyanis nem tudnak belehullani a falevelek, bogarak és egyéb szennyeződések.

Mindemellett pedig a vízbe esések ellen is védenek, ezáltal sokkal biztonságosabbá téve a medence használatát. Mivel a polikarbonát UV-álló, ezért ha a fedés alatt tartózkodunk, akkor nem kell tartanunk a leégéstől. 

Milyen típusai léteznek?

A kialakításukat tekintve vannak fix és mozgatható fedések is, ami pedig a magasságukat illeti, kérhetünk extra magas, magas, alacsony és extra alacsony modellt is. 

Mindenképp jó döntést hozunk, ha egy prémiumminőségű épített medence kialakítása mellett döntünk, hiszen így bármikor kiélvezhetjük az otthoni strandolás örömeit. Ugyanakkor van néhány dolog, amiről nem feledkezhetünk meg, ezek közé tartozik többek között a medence megfelelő módon történő fedése is.

Erre remek megoldást nyújtanak a polikarbonátból készülő medencefedések, amik amellett, hogy rendkívül ellenállóak, esztétikusak is, ráadásul többféle kivitelben is elérhetőek. 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version