fbpx

FRISS HÍREK

Átvette megbízatását Szemereyné Pataki Klaudia polgármester

- Advertisement -

Harmadik ciklusát kezdi meg október 1-től a Fidesz-KDNP polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia. A Városháza Kada Elek termében tartott péntek délelőtti ülésen a helyi választási bizottság átnyújtotta a polgármester újabb megbízólevelét. A hivatalos eskütételre majd csak a testület őszi alakuló ülésén fog sor kerülni.

Az átadás előtt elhangzott, hogy a kecskeméti választás nyugalomban zajlott. Felolvasták mennyi érvényes szavazat érkezett az első két helyezettre. A jelenlegi polgármester 19.526 érvényes szavazatot kapott, míg Király Józsefre (Szövetség a Hirös Városért) 13.786-an voksoltak. Ez alapján a választási bizottság határozatban megállapította, hogy Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere Szemereyné Pataki Klaudia lett.

kecsup.hu

Török Zoltán, a HVB elnöke röviden idézett az eskü szövegéből, melyből kiderül a polgármester legfőbb feladata a város előre lendítése. Hozzátette: ez egyben szép és felelőségteljes megbízatás. Zárásként egyeztettek arról, hogy a törvényi keretek között mikorra kell az alakuló ülést kitűzni. Erre a hivatalos megbízatás első napjától 15 nap áll rendelkezésre, ami várhatóan október eleje lesz.

Hasonló cikkünk:  Május 1-jén ingyenes lesz a parkolás Kecskeméten

A terem elhagyása előtt megkérdeztük Szemereyné Pataki Klaudiát, hogy mikor lesz lehetőségünk interjút készíteni vele, amit korábban megígért a KecsUP-nak. Válaszában megjegyezte, hogy amennyiben előre elküldjük a kérdéseinket, akkor nyitott egy alkalmas időpont egyeztetésére.

kecsup.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Alá kellett dúcolni a mentőfeljárót és a rendelőintézet gyalogos feljáróját a kecskeméti kórházban

A mentőfeljárót fémoszlopokkal, míg a rendelőintézethez felvezető gyalogos feljárót egyelőre fagerendákkal támasztották alá. Elég nagy foltokban kilátszik a vasbetonszerkezet. Olvasónk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...