fbpx
19.9 C
Kecskemét
2024. június 23., vasárnap

FRISS HÍREK

Az egyik tankerület szerint ha a tanárok gyorsabban dolgoznának, nem kellene túlórázniuk

- Advertisement -

Székesfehérváron nem volt rest a tankerület és számos kifogást fogalmazott meg a tanári keresetekkel kapcsolatban – ezzel pedig a pert sem kerülték el.

21 székesfehérvári tanár nyújtott be keresetet a Székesfehérvári Tankerületi Központ ellen. Márciusban fordultak bírósághoz, de akkor eljárásjogi okokból elutasították, ezért novemberben ismét elő kellett terjeszteniük keresetüket. Ebben a négy napon belül elrendelt eseti helyettesítésekért, a napi nyolc órán felüli munkavégzésért, és az iskolán kívüli, nem egy esetben hétvégi munkavégzésért (például osztálykirándulások, gimnáziumi gólyatábor) járó díjazások kifizetését kérték több évre visszamenőleg.

Ellenkérelmet nyújtott be a Székesfehérvári Tankerületi Központ, szerintük a tanárok követeléseinek egy része elévült, és a bíróság elutasítását kérik azon igények tekintetében is, amelyek jogilag még nem évültek el. A nyolc órán felüli napi munkavégzésről például a tankerület azt állítja: a pedagógus hibája, ha a napi nyolcórás munkaidő alatt nem végez a feladataival.

Hasonló cikkünk:  Az eddig könyvekre vonatkozó LMBTQ szabály más termékekre is érvényes lesz

Stein Barnabás ügyvéd, a székesfehérvári tanárok jogi képviselője szerint cinikusak és abszurdak a tankerület állításai. Hozzátette, hogy az abszurditás tetőfoka, hogy a tankerület kétségbe vonja az iskolán kívüli programok megvalósulását. Ha a pedagógusok szigorúan tartanák magukat a napi nyolcórás munkaidőhöz, összeomlana az oktatási rendszer.

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Visszaáll a régi forgalmi rend az ÉZI-nél lévő kereszteződésnél

Az 52-es főút ideiglenes forgalomtereléseinek megszüntetését követően július 1-jén, hétfőn az önkormányzattal egyeztetett módon visszaáll Kecskeméten az Ipoly utca...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...