fbpx
29 C
Kecskemét
2024. június 21., péntek

FRISS HÍREK

Belgium külügyminisztere megfosztaná Magyarországot a szavazati jogától

- Advertisement -

Hadja Lahbib, az Európai Unió soros elnökségét jelenleg ellátó Belgium külügyminisztere sürgette a többi EU-tagországot, hogy folytassák az eljárást, amelynek eredményeképp megfoszthatják a soros elnökséget jövő hónaptól átvevő Magyarországot a szavazati jogától.

„Vagy szembenézünk a felelősségünkkel, amihez politikai bátorság és akaraterő kell, vagy működésképtelen mechanizmusokat indítunk el. Választanunk kell” – fogalmazott Hadja Lahbib.

A Politicónak adott interjújában a tárcavezető elmondta, hogy olyan Európánk van, ami nehezen halad előre, és sajnos néhány tagország – különösen egy – egyre inkább a valamit valamiért típusú alkukra és vétókra támaszkodik. Hadja Lahbib szerint bátraknak kell lenniük, és végig kell vinniük a vétójog végéhez vezető eljárást.

A lisszaboni szerződés 7. cikkelye értelmében ugyanis lehetőség van arra, hogy megvonják egy adott tagállam tagsági jogait, így a szavazati jogát is, amennyiben az tapasztalható, hogy az ország eltávolodott az EU alapértékeitől.

Hasonló cikkünk:  Belarusz ukrán határához orosz taktikai nukleáris fegyvereket telepíthetnek

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Több százan szurkoltak a főtéren a magyar válogatottnak

Kulcsfontosságú mérkőzésen maradt alul a németekkel szemben a magyar labdarúgó válogatott szerdán Stuttgartban, az Európa-bajnokság csoportkörének 2. fordulójában. A...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...