fbpx
29 C
Kecskemét
2024. június 21., péntek

FRISS HÍREK

Civil szervezetek is kérik a háborús kampány beszüntetését, a kormány válasza: fokozni fogjuk

- Advertisement -

A Civil Közoktatási Platform juttatta el a Mérce szerkesztőségének azt a nyilatkozatot, amit tizennyolc szervezet írta alá és amihez magánszemélyként nyolc szakértő is csatlakozott. A Magyar Pedagógiai Társaság Gyermekérdekek Szakosztálya-Korczak Munkabizottsága tette közzé a felhívást, amely a gyermekérdekek védelmére figyelmeztet az európai parlamenti és önkormányzati választási kampány idején.

Mint írják, „növekvő aggodalommal figyelik a finisébe fordult, egyre erősödő és durvuló választási kampányt. A gyermekek érdekében és jogaiért kiálló civil szervezetként nem nézhetjük szótlanul, hogy a siker és a győzelem érdekében lassan semmilyen eszköztől sem riadnak vissza egyes pártok és jelöltjeik. Így kerülnek újra fókuszba a gyerekek, miközben egyre védtelenebbek a közmédiából és az utcai plakátokról rájuk zúduló fenyegetettségben.”

Felhívják a nyilatkozatban a politikai szereplők figyelmét arra, hogy a gyermekek nem politikai játékszerek. „Ne tegyék őket politikai termékké, ne használják kampányaik során vagy fotóikon biodíszletként, ne riogassák a nevelési-oktatási intézmények közelében elhelyezett háborús és választási plakátokkal, ne manipulálják hamis vagy álhírekkel.”

A nyilatkozat aláírók közt számos civil munkájáról ismert szervezet található, mint az Igazgyöngy Alapítvány, a Civil Közoktatási platform, a Pedagógus Egység, a Romaversitas Alapítvány, a Magyar Anyák, a Tanítanék Mozgalom és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is.

Hasonló cikkünk:  A kormány egy új programban ingatlanért kínál majd EU-s vízumot

A felhívás szövege egyébként egybevág Magyar Péter üzenetével, amit szombati sajtótájékoztatóján fogalmazott meg. A TISZA párt alelnöke a gyerekek kampánytémáktól való megóvását tette saját kampánytémájává, a Békemenetet követően arról beszélt, hogy petíciót indítanak a Fidesz háborús plakát- és videós kampányának leállításáért.

A Fidesz megafonos influenszerei erre reagálva már el is kezdték annak az üzenetnek a terjesztését, hogy Magyar Péter „betiltaná a háborúellenes kampányt”. Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója szerint „Magyar Péter Soros György utasítására akarja, hogy a plakátokat vegyék le”, és „az igazság az, hogy a gyerekeknek nem a plakát árt, hanem a háború árt”. Hozzátette, hogy továbbra is beszélnek a háború veszélyeiről, sőt, háborúellenes kampányukat fokozni fogják.

via Mérce

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Alá kellett dúcolni a mentőfeljárót és a rendelőintézet gyalogos feljáróját a kecskeméti kórházban

A mentőfeljárót fémoszlopokkal, míg a rendelőintézethez felvezető gyalogos feljárót egyelőre fagerendákkal támasztották alá. Elég nagy foltokban kilátszik a vasbetonszerkezet. Olvasónk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...