Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Díjazott társasjátékok 2023-ban

- Advertisement -

2023-ban is kiválasztották az év legjobb társasjátékait. A díjazás során a szakértők véleménye mellett az olvasók szavazatait is figyelembe vették, így valóban olyan eredmény születhetett, amely minden szempontot magába foglal.

A díjat nyert játékok

A Board Game Quest közössége és szakértőkből álló zsűrije évről évre meg szokta választani a legjobb társasjátékokat, és ezáltal az Év Társasjáték Díjazottjai címet adni nekik. A döntés mindig komoly fejtörést okoz, hiszen nagyszerű játékok születnek, ahogyan azt a SAS és KOS, a tárSASjátéKOS társasjáték webshop kínálatában is láthatjuk. 

Három játékkategória egy-egy nyertesét szeretnénk most egy kicsit bővebben bemutatni. Ezek mellett a kiemelkedően jó játékok mellett természetesen még sok más díjazott is született, mindet bemutatni azonban nincs lehetőségünk. 

A Légitársaság – Sky Team

Ebben a stratégiai játékban minden játékos a saját légitársaságát irányítja, egymással versengve a piacvezető pozíció megszerzéséért. A küzdelem során többféle kihívással kell szembenézniük, mint amilyen az útvonaltervezés is vagy a flotta irányítása, valamint a helyes pénzügyi tervezés. A cél a legjövedelmezőbb légitársaság felépítése, és az utasok bizalmának és elégedettségének elnyerése.

Ezt a társast azoknak ajánljuk, akik szeretik a nehéz és összetett stratégiai társasjátékokat, amelyek során hosszú távú döntéseik határozzák meg a játék kimenetelét. 

Arnak elveszett romjai – Lost Ruins of Arnak, a legjobb játékkiegészítő

Ez a kalandjáték egy elhagyatott szigeten, Arnakon játszódik. A résztvevők felfedezőkké válnak a játék során, és egy letűnt kor kultúráját kutatják. Míg célba érnek, meg kell birkózniuk az erőforrásokkal való helyes gazdálkodás, illetve a felfedezőutak megtervezésének és lebonyolításának nehéz feladatával, hogy megszerezhessék az ősi technológiákat. A játékélményt színesítik az utak, amelyeknek megtervezése minden esetben a játékosokon múlik, és nehezítik a döntések, amelyeket időről időre meg kell hozniuk. 

Aki szereti az olyan társasokat, amelyeknek menetét leginkább a háttértörténet határozza meg, és amelyeknek eltűnt civilizációk állnak a középpontjában, akkor az Arnak elveszett romjait biztosan élvezni fogja.

Nagy Jü legendája – Legacy of Yu

Ez a taktikai játék nyerte el a legjobb szólójáték díját, és nem véletlenül. A társasban az ókori Kína vezető urai versengenek az egész birodalom feletti hatalomért. A játékosok katonai stratégiák kidolgozásával tudnak taktikázni az ellenfelekkel szemben. A történelmi témájú játékok szerelmeseinek, akik kedvelik az átgondolt stratégiai lépésekkel fűszerezett játékokat, nagy kedvence lesz. 

Ezeken kívül még számos kategóriában díjaztak igazán kiemelkedő játékokat. Ilyen például a Snap Ships Tactics, mely a legjobb taktikai/harci játék lett 2023-ban, vagy a legjobb kártyajáték cím büszke birtokosa az Imperial Miners lett. Ez a sokszínűség is bizonyítja, hogy a társasokra komoly igény van, csillaguk magasan ragyog. 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version