Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Elszállították a Kutyapárt által felújított buszmegállót Helvécián

- Advertisement -

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt támogatását élvező és októbertől képviselői tisztséget betöltő Kovács András segítőivel május 24-én felújított egy helvéciai óvoda előtti, borzasztó állapotban lévő buszmegállót. Majdnem egy hónappal később, június 20-án azonban több megállóval egyetemben ezt is elszállították.

Az MKKP-s Kovács András a két esemény között, június 9-én megnyerte az önkormányzati választásokat Helvécián. Megkeresésünkre elmondta, pártja értékeihez hűen ő is gyakran hallatta hangját helyi lakosok problémáival kapcsolatban – ilyen volt például a mára szinte mindenhol megszokott kátyú-probléma, és az is, hogy a falu mindkét felében legyen bankautomata.

Így nézett ki a buszmegálló a felújítás előtt. Fotó: Kovács András MKKP

Kovács András hangsúlyozta: a buszmegálló felújításáról többször is egyeztetett a polgármesterrel és a helyi képviselőkkel. Céljukat kizárólag a jó szándék vezérelte, gyereknapra szerették volna az óvoda előtti csúnya buszmegállót kicsit vidámabbá tenni, kedves szimbólumokkal és színekkel díszítették fel – ez május 24-én kész is lett, június 20-án azonban ennek már csak hűlt helyét lelték.

Ilyen lett a felújított változat. Fotó: Kovács András MKKP

Később kiderült, hogy a buszmegállók cseréje régóta tervben volt, de Kovács Andrásnak erről senki nem szólt – állítása szerint csőbe akarták húzni, hogy feleslegesen dolgozzanak. „ilyen a politika” – fogalmazott.

Kovács András – aki 2024 októberétől képviselő lesz – úgy gondolja, hogy az eset után az emberek az ő pártját fogják. Megpróbált együttműködni, helyben tenni egy kis jót, de nem ilyen hozzáállásra számított a többiektől. Zárásképp hozzátette: reméli, felismerik, hogy a legjobb út a konstruktív együttműködés.

Azt nem tudni, hogy miért pont június végére időzítették ezt a folyamatot, hiszen a nyári kánikulában a buszra váróknak igen kellemetlen, hogy még az árnyékba sem tudnak behúzódni az égető nap elől – ennek a panasznak többen hangot is adtak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Mindent megtesznek, hogy megtisztítsák Kecskemétet a kábítószer-terjesztőktől – ígéri a rendőrkapitány

Húsz rendőr kezdi meg szolgálatát augusztus 1-jén Kecskeméten - mondta el a június 27-ei képviselő-testületi ülésen Timafalvi László rendőr...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version