fbpx
29 C
Kecskemét
2024. június 21., péntek

FRISS HÍREK

EP-választás: a Publicus felmérése szerint a Fidesz 43, a Tisza Párt pedig 25 százalékon áll

- Advertisement -

A Fidesz-KDNP listájára szavaz majd a biztos szavazók 43 százaléka, a Tisza Pártot 25, a DK-MSZP-Párbeszéd listáját pedig 15 százalék választaná – derül ki a Publicus Intézet reprezentatív felméréséből.

A kutatás június 3-5. között készült, ezek szerint a Mi Hazánk 5 százalékot, míg a Momentum és a Kétfarkú Kutya Párt listája 4-4 százalékot szerezne. A többi párt szinte az esélytelenek tudatával indulhat neki a vasárnapnak: a Jobbik lista 2, az LMP pedig 1 százalékon áll.

Amennyiben a felmérés számai valósulnának meg vasárnap estére, akkor a Fidesz-KDNP 11, a Tisza Párt 6, a baloldali összefogás 3, míg a Mi Hazánk 1 európai parlamenti mandátumot szerezne.

A párt nélküli bizonytalanok 35 százaléka a felmérés készültekor a DK-MSZP-Párbeszéd-Zöldek szövetsége mellett tette volna le a voksát, a Tisza Pártot 26 százalék, a Momentumot 11 százalék, a Fideszt pedig 9 százalék ikszelte volna be az EP-választáson. Továbbá 6 százalék a Mi Hazánk, 5 százalék az MKKP, 4 pedig a Jobbik listáját nevezte meg.

Hasonló cikkünk:  Bár jóval kevesebbet költ a Fidesznél, de így is milliókba kerül a DK kampányfőnökének Magyar Pétert lejárató Facebook hirdetései

A párt nélküli bizonytalanok között, akik részt vesznek a szavazáson 44 százalékuk az adatfelvétel után, az utolsó napokban, vagy éppen a szavazófülkében hozzák majd meg a végső döntést. A Tisza Párt szavazói között is 25 százaléknyian vannak, akik az utolsó napokig halogatják a pártválasztást.

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Alá kellett dúcolni a mentőfeljárót és a rendelőintézet gyalogos feljáróját a kecskeméti kórházban

A mentőfeljárót fémoszlopokkal, míg a rendelőintézethez felvezető gyalogos feljárót egyelőre fagerendákkal támasztották alá. Elég nagy foltokban kilátszik a vasbetonszerkezet. Olvasónk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...