fbpx

FRISS HÍREK

EP-választás: Kecskeméten fej-fej mellett a Fidesz-KDNP és a Tisza Párt, a megyében 20 százalékponttal vezetnek a kormánypártok

- Advertisement -

557 – csak ennyi szavazattal kapott több voksot a Fidesz-KDNP EP-listája Kecskeméten, mint a Tisza Párté. Bács-Kiskunt tekintve viszont jelentős a különbség.

A Fidesz-KDNP EP-listájára Kecskeméten 18 374 szavazat érkezett, a voksok 38,90 százaléka. A Tisza Párt listája pedig 17 817 szavazatot kapott a városban, ami 37,72 százalék. Látható, hogy a különbség alig 1 százalékpont.
Az MSZP-DK-Párbeszéd listája jócskán lemaradt (3244 szavazat, 6,87 százalék), a Mi Hazánk is kis híján megelőzte (3158 szavazat, 6,69 százalék).
A „futottak még” kategóriában van a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (1923 szavazat, 4,07 százalék) és a Momentum (1334 szavazat, 2,82 százalék).

A megyében nagy, 20 százalékpontos a Fidesz-KDNP előnye, a kormánypártok EP-listája Bács-Kiskunban 48,36-ot kapott, a Tisza Párté 28,60 százalékot.

A Mi Hazánk (8,66 százalék) ezen a szinten legyőzte az MSZP-DK-Párbeszéd-et,
(6,25 százalék), azaz helyet cseréltek, a Kutya Párt 2,91, a Momentum 2,28 százalékkal zárt Bács-Kiskunban, azaz kisebb arányban támogatták őket, mint a megyeszékhelyen.

Hasonló cikkünk:  Több mind százezer nézőnek, közel 400 előadást játszott idén a Kecskeméti Nemzeti Színház

Országosan pedig ez a helyzet (99,98 százalékos feldolgozottságnál): a kormánypártok jobban szerepeltek, mint Kecskeméten, de rosszabbul, mint a megyében. A fordított igaz a Tisza Pártra, amely Kecskeméten az országosnál jobb adatokat produkált.

Az MSZP-DK-Párbeszéd országosan jobb, a Mi Hazánk országos támogatottsága pedig szinte ugyanakkora, mint a kecskeméti. A Momentum országosan jobban zárt az EP-választásokon, mint Kecskeméten, a Kétfarkú Kutya Pártnál viszont pont ellentétes a helyzet, a hírös városban ha kicsivel is, de jobb eredményt értek el, mint országos viszonylatban.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Alá kellett dúcolni a mentőfeljárót és a rendelőintézet gyalogos feljáróját a kecskeméti kórházban

A mentőfeljárót fémoszlopokkal, míg a rendelőintézethez felvezető gyalogos feljárót egyelőre fagerendákkal támasztották alá. Elég nagy foltokban kilátszik a vasbetonszerkezet. Olvasónk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...