fbpx
18.7 C
Kecskemét
2024. június 25., kedd

FRISS HÍREK

Gulyás Gergely szerint semmi köze a gyerektáborukban dolgozó bicskei pedofil ügyéhez

- Advertisement -

Hatáskör hiánya miatt a Miniszterelnökség hárítja a felelősséget a gyerektáborában dolgozó bicskei pedofil ügyében.

Kunstár Béla, a bicskei pedofilügy másodrendű vádlottja, 2019-ben jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott négy kiskorú fiú molesztálásáért. Kedden derült ki, hogy Kunstár már a próbaideje alatt egy olyan napközis táborban tarthatott gyerekeknek foglalkozást, amit a Miniszterelnökség támogatott.

Magyar Péter és Donáth Anna is reagált az Átlátszó által feltárt botrányra, mindketten Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter lemondását követelték.

Bár a Miniszterelnökség adott ki közleményt, de érdemben nem reagált a vádakra. Az irományban leginkább Magyart támadják, az üggyel kapcsolatban annyit írnak, hogy „az Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság nem tartozik Gulyás Gergelyhez”.

Hozzátették, hogy egyébként „helyes, ha a nemzetiségi táborokat a kormány támogatja. Kizárólag a szervezők felelőssége, hogy ezekbe a táborokba kiket hívnak meg”.

Az említett államtitkárság a Miniszterelnökségen belül működik. Felügyeletét Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes látja el, vezetője pedig Soltész Miklós államtitkár.

Hasonló cikkünk:  Schadl-Völner-ügy: minden meghallgatott miniszter tagadta, hogy tudomásuk lenne az iratok manipulálásáról

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Háromról két műszakra áll át a Mercedes-gyár júliusban, kérdés még, hány dolgozótól válnak meg

A KecsUP szerkesztősége úgy értesült, hogy a kecskeméti Mercedes-gyár július 22-től két műszakos munkarendre áll át, amely állítólag tartós...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...