fbpx
29 C
Kecskemét
2024. június 21., péntek

FRISS HÍREK

Hamis, előre beikszelt „iránymutató” szavazólapok az idősotthonban?

- Advertisement -

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt arról posztolt pénteken, hogy a kecskeméti Margaréta Otthonban olyan kamu szavazólapokat osztogatnak, amelyeken a kormánypárti polgármester-és képviselőjelölt nevénél és a Fidesz-KDNP EP-listájánál van az iksz, a többi jelölt és lista pedig el van homályosítva.

„HA VALAKINEK VAN INFÓJA, OSSZA MEG VELÜNK AKÁR PRIVÁTBAN IS!!!
Ezeket osztogatják a Margaréta Otthonban… nem, nem a te szemüveged maszatos, el van homályosítva, csak hogy tuti legyen! Tényleg ennyire idiótának nézik az időseket? És nekik ez meg oké? 😰🧐

Ezt írta a Kétfarkú Kutya Párt kecskeméti szervezete pénteken Facebook-oldalán. A poszthoz két fotót is csatoltak egy-egy kamu szavazólapról: az egyiken a Fidesz-KDNP EP-listájánál és Szemereyné Pataki Klaudia kormánypárti polgármesterjelöltnél van az iksz, a másikon pedig Szamler Lászlónál, aki a kormánypártok önkormányzati képviselőjelöltje az 5. számú egyéni választókerületben, a Széchenyivárosban.

A fénykép alapján a hamisított szavazólapok nem az összes listát és jelöltet mutatják, hanem csak a kormánypártok indulóit és a vasárnapi „szavazólapi szomszédaikat”, utóbbiakat elhomályosítva. A sorszámok és a grafikai elrendezés stimmel, a sorsolás nyomán kb. így nézhetnek majd ki vasárnap az igazi szavazólapok: a Fidesz-KDNP listája valóban a 7. sorszámú lesz (és a Momentumé a 6., a Jobbiké a 8.), Szemereyné Pataki Klaudia tényleg az 5. (fölötte a homályosítás ellenére kivehető a Civil Összefogás Városunkért Egyesület almára-szívre hasonlító logója, alatta a sok folt pedig egyezik azzal, hogy a 6. sorszámú polgármesterjelöltnél, Király Józsefnél fel lesz tüntetve a Szövetség, a DK, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd logója).

Forrás: Magyar Kétfarkú Kutya Párt kecskeméti szervezetének Facebook-oldala

Szamler László sorszáma pedig valóban a 4. lesz (fölötte kivehető a Válasszon Jövőt! Kiskun Lokálpatrióta Egyesület logójának fa-ábrázolása, alatta pedig a Kétfarkú Kutya Párt jellegzetes kutya szimbóluma).

Hasonló cikkünk:  Szavazatszámlálói körkép: a Fidesz delegáltjai minden szavazókörben ott lesznek, a Szövetségé a kétharmadában

Forrás: Magyar Kétfarkú Kutya Párt kecskeméti szervezetének Facebook-oldala

Magyarán tehát a kamu szavazólapok nagyon konkrétan arra hívják fel a figyelmet, hogy kire is kellene szavazni vasárnap, és ezt a jelöltet hogyan is lehet megtalálni a szavazólapon. Nyilván egy ilyen üzenet alkalmas lehet a választók befolyásolására – idősek esetében ez hatványozottan igaz lehet.

Képernyőfotó a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kecskeméti szervezetének Facebook-posztjáról

Megkerestük a Kétfarkú Kutya Párt kecskeméti szervezetét a poszttal kapcsolatban, és egyértelműsítették: nem a poszt fényképein van a többi jelölt és lista elhomályosítva, hanem a valóságban, a hamis szavazólapokon. Mint elmondták, ezeket egy, a Margaréta Otthonban lakó idős hölgy adta oda vejének, aki pedig megmutatta egy munkatársának, az MKKP egyik passzivistájának – így jutott el a Kétfarkú Kutya Párthoz az infó. De hozzátették, van arról is tudomásuk, hogy a Rendőrfaluban és a Hollandfaluban is terjesztenek hasonló kamu-előre beikszelt szavazólapokat a családi-és társasházaknál.

Ez egy másik, hasonló technikával készült nyomtatvány a Rendőrfaluból

Megkerestük a Margaréta Otthont, mit tudnak a dologról, de kijelentették, nem történt ilyen eset, legalábbis nem tudnak az említett hamis szavazólapokról. Felajánlottuk, hogy elküldjük az MKKP posztját, hogy megnézhessék, de kijelentették, ne küldjük el.

Írtunk az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának is (ide tartozik az idősotthon), hogy megkérdezzük, mit szólnak az MKKP posztjához, kaptak-e az idősek ilyen „szavazásban iránymutató” papírt a Margarétában, ha igen, ez miként fordulhatott elő, és miként tesznek-tudnak tenni az idősek befolyásolása ellen. Válaszokat egyelőre nem kaptunk.

Megkerestük Szamler Lászlót, a kormánypártok jelöltjét az 5. választókerületben és kértünk reagálást, nyilatkozatot, tud-e az esetről, és mit szól hozzá. De egyelőre nem válaszolt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Alá kellett dúcolni a mentőfeljárót és a rendelőintézet gyalogos feljáróját a kecskeméti kórházban

A mentőfeljárót fémoszlopokkal, míg a rendelőintézethez felvezető gyalogos feljárót egyelőre fagerendákkal támasztották alá. Elég nagy foltokban kilátszik a vasbetonszerkezet. Olvasónk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...