Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

A Hetényegyházi Közösségi Házban léptek fel a Gyermekliget Alternatív Iskola és Óvoda nebulói

- Advertisement -

Az iskola összes évfolyama részt vett abban a Dzsungel könyve előadásban, amit az egész éves felkészülés zárásaként adták elő a diákok péntek délután. A Hetényegyházi Közösségi Ház teljes nézőtere kicsinek bizonyult a szülők, felkészítő tanárok és az érdeklődők számára.

Az iskola összes évfolyama részt vett az előadásban, a legapróbbaktól a legnagyobbakig. A drámapedagógiai órák alatt begyakorolt színdarab színvonalas diákszínházi előadássá forrta ki magát. Látszott a bele adott munka, még a legapróbbak is komoly fegyelmezettséget tanúsítottak. Volt, hogy az egész társulat a színpadon volt, ennek ellenére mindenki tette a dolgát és tudta a helyét.

Az intézményben alapfokú művészeti képzés folyik, de a részletekről Koszorú Csaba igazgatót kérdeztük az előadás kezdete előtt.

„A drámapedagógia benne van a tantervünkben.”

– Hagyományosan minden évben készülnek darabok, de csak két évente kerül sor nagyszínházi előadásra, ilyenkor színpadot bérlünk – fogalmazott az igazgató. A felkészítő tanárok és a diákok közösen osztják ki a szerepeket, kinek-kinek felkészültsége és ambíciói alapján. A cél, hogy minden diák megtalálja benne az örömét, és meg tudja mutatni a tehetségét.

Varga László

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version