Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Hétfőtől Magyarország a soros elnök, a belga kormányfő üzent Orbánnak: nem te vagy a főnök

- Advertisement -

„Az elnökség nem azt jelenti, hogy te vagy Európa főnöke. Ezzel szemben azt jelenti, hogy neked kell kompromisszumot találni.”

Ezt üzente Alexander De Croo belga miniszterelnök Orbán Viktornak, ugyanis Belgium hétfőn adja át az Európai Unió Tanácsának féléves soros elnökségét Magyarországnak.

A belga kormányfő az EU-csúcs végén beszélt, ahol hozzátette, hogy ez egy érdekes pozíció, legalább egyszer az életben, tehát mindenképpen ajánlani tudja Orbán Viktornak.

Arról jelentek meg hírek korábban, hogy De Croo siettette az ukrán csatlakozási tárgyalások megkezdését, hogy az ne csússzon át a magyar kormány soros EU elnökségére. A tárgyalásokat sikerült is kedden megkezdeni.

2024. július 1. és december 31. között Donald Trump amerikai elnök híres választási szlogenjének kifordítása, azaz MEGA lesz az Unió soros elnökségét fél évig betöltő Magyarország szlogenje.

Az EU-csúcson egyébként Orbán Viktor tiltakozása ellenére újból Ursula von der Leyent jelölték bizottsági elnöknek.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Mindent megtesznek, hogy megtisztítsák Kecskemétet a kábítószer-terjesztőktől – ígéri a rendőrkapitány

Húsz rendőr kezdi meg szolgálatát augusztus 1-jén Kecskeméten - mondta el a június 27-ei képviselő-testületi ülésen Timafalvi László rendőr...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version