fbpx
23.9 C
Kecskemét
2024. június 25., kedd

FRISS HÍREK

Kiakadt a Bács-Zöldért vezérigazgatója: „a jégvédelmi rendszer nem működik, várom az ügyvédeket”

- Advertisement -

Videóban számolt be Bűdi Zsolt Attila, a kecskeméti Bács-Zöldért vezérigazgatója és egyik tulajdonosa a cég közösségi oldalán, a múlt heti vihar milyen kárt tett a kajszibarack-ültetvényükben.

Bűdi Zsolt Attila a cég Facebook-oldalára szombaton felrakott videóban mutatta meg, a pénteki vihar hogyan küldte a földre Pinkcot fajtájú kajszijukat.

„Szép napot kívánok önöknek! Hát nekünk nem annyira szép, nem panaszkodni akarunk, csak a tényeket mutatom. Hát nem elég a fagy, nem elég a jég, hanem a tegnap éjszakai vihar. Tulajdonképpen a Pinkcot első barackunkat, azt leküldte a földre. Nem tudom, mennyire tudom ezt önöknek visszaadni. Még egyszer mondom, nem panaszkodni akarok, csak tárgyilagos vagyok. Száz mázsás nagyságrendben van a földön a kajszibarack. Ez most megszorozva 600 forinttal, tehát ez tízmilliós, tízmilliós kár. Azért ezt elég nehéz elviselni” – mondja Bűdi Zsolt.

Majd így folytatja a Bács-Zöldért vezérigazgatója:

„Tehát megmentjük a jégtől. Attól nem, hiszen a jégvédelmi rendszer az nem működik, az nem működik. Várom az ügyvédeket. Soha ennyi jeget nem kapott Magyarország, mint az elmúlt négy-öt évben. Tegnap éjszaka a zempléni ültetvényünket is elverte a jég, és még nagyon-nagyon sok termelőnek elverte. Itt valamit orbitálisan másképp kell csinálni. Amit már elmondtam, hogy hogyan. Meg lehet haragudni, ki lehet zárni a kamarából. Örülnék neki, legalább nem fizetnék tagdíjat. Rengeteg pénzt fizetünk a semmiért, nem kapunk szolgáltatást. Ez nem politika, ez szakma. Ez elkeseredett szakma” – jelenti ki.

Hasonló cikkünk:  Biztonsági őr pofozott fel, majd ütött ki a főtéren egy részeg férfit - állítja több olvasónk

Majd keserűen megjegyzi: itt lesz, sőt már egy hónapja itt van Magyarországon az áfacsalt spanyol és az olasz barack, és „önök is sorba fognak azért állni”.

Hozzáteszi: egy másik fajtából azért több maradt a fákon, de a Pinkcot már csak lekvárnak vagy cefrének jó.

„Ezt majd fölszedjük cefrének, vagy önök fölszedik lekvárnak, cefrének, nem tudom. Nem vagyok jó passzban, talán megértik!” – zárul a videó.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Háromról két műszakra áll át a Mercedes-gyár júliusban, kérdés még, hány dolgozótól válnak meg

A KecsUP szerkesztősége úgy értesült, hogy a kecskeméti Mercedes-gyár július 22-től két műszakos munkarendre áll át, amely állítólag tartós...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...