fbpx

FRISS HÍREK

Közel száz filmet vetítenek az idén MOZ.GO névre keresztelt Magyar Mozgókép Fesztiválon

- Advertisement -

Elstartolt a Magyar Mozgókép Fesztivál, amely idén már MOZ.GO névre hallgat. A rendezvény keretében szombatig mintegy száz magyar filmet vetítenek Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban, összesen 12 helyszínen.

A fesztivál a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa közös filmes eseménye. A szervezők a MOZ.GO névvel a magyar filmgyártás dinamizmusát szeretnék hangsúlyozni.

A rendezvény honlapján lehet szavazni a legjobb mozifilmre, egészen június 15-én délig. A nyertes alkotást aznap este hirdetik ki, akkor adják át a Magyar Mozgókép Díjakat is a veszprémi Petőfi Színházban.

Csáky Attila fesztiváligazgató elmondta, hogy „napi 18 órában mennek a filmek, bárki, bármikor, ha beesik valamelyik helyszínre, akkor lát egy jó magyar filmet.”

A Ma este gyilkolunk című filmmel indult a fesztivál, amely egy színészotthonban történt bűncselekmény felderítéséről szól, és amellett, hogy a bűnügyi történet és a komédia műfaját ötvözi, olyan művészek játszanak benne, Kern András, Pogány Judit, Koltai Róbert, Bodrogi Gyula, Jordán Tamás, Bálint András, Hámori Ildikó, Takács Kati.

Hasonló cikkünk:  Erős csúsztatás a közmédia listavezetői vitájának témái - mást mond az MTVA és mást azok a felmérések, amire hivatkozik

A május végén elhunyt Tompos Kátyára is emlékeznek: a nyitóestén portréját egy házfalra vetítették ki, a pénteki programban pedig szerepel Dyga Zsombor 2010-ben forgatott Köntörfalak című kamradrámája, amelyben Elek Ferenc és Rába Roland oldalán Kátya játszotta a női főszerepet.

A MOZ.GO idei életműdíjait június 14-én Balatonfüreden adják át. Elismerésben részesül többek között Piros Ildikó színművész, Selmeczi György zeneszerző és Gulyás Buda operatőr is.

via Euronews

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Alá kellett dúcolni a mentőfeljárót és a rendelőintézet gyalogos feljáróját a kecskeméti kórházban

A mentőfeljárót fémoszlopokkal, míg a rendelőintézethez felvezető gyalogos feljárót egyelőre fagerendákkal támasztották alá. Elég nagy foltokban kilátszik a vasbetonszerkezet. Olvasónk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...