fbpx
13.5 C
Kecskemét
2024. szeptember 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Megmutatjuk, hogyan válasszon megfelelő zuhanyfolyókát!

- Advertisement -

Mielőtt a hasznosságáról beszélnénk, fontosnak tartjuk azt is megjegyezni, hogy rendkívül elegáns megoldás a zuhanyfolyóka. Adhat a fürdőszobának egy nagyon esztétikus megjelenést, amitől még trendibb és komfortosabb lehet a helyiség.

Rengeteg előnnyel is rendelkezik, amitől igazán hasznosnak tekinthetjük. Egyrészt megakadályozza, hogy a fürdőszoba elúszhasson, másrészt pedig a víz elvezetésének egy nagyon praktikus megoldása.

Nem mindegy azonban, hogy milyen folyókát választunk a fürdőszobánkba. Néhány szempontot megmutatunk, ami megkönnyítheti a döntést.

Szakember a beszereléshez

Első hallásra nem tűnik túl bonyolultnak a kiválasztási folyamat, de a Global Viva Market zuhanyfolyóka kínálatát tekintve mégsem olyan triviális. Nemcsak esztétikai szempont vezethet minket a zuhanyfolyóka vásárlása felé, hanem a praktikum is. Amikor nem folyik le a víz rendesen, vagy gyakran eldugul a lefolyó, akkor nagy segítség lehet ez az eszköz a padlón vagy a falon.

Az első tippunk az, hogy mindenképpen keressen fel egy szakembert, aki segíthet a kivitelezési munkálatokban! 

Fontos a csövek és a csatlakozások mérete

A második szempont pedig az, hogy vegyük figyelembe a fürdő helyi adottságait! Ez a lefolyócsövek mérete esetén lényegesek ezek a paraméterek, hogy a víz lefolyását minél hatékonyabban segítse. 

Léteznek olyan típusú folyókák, amik eleve rendelkeznek szűrővel a hajszálak és törmelékek felfogására. Ez egy nagyon hasznos tulajdonságuk lehet, azonban fontos azt is megnézni, hogy milyen csatlakozási lehetőségek vannak. 

Hasonló cikkünk:  500 millió forintot nyertek egy pályázaton, de a beruházás nem valósult meg

Okozhat az is dugulást vagy megrekedt szennyvizet, ha nem megfelelő a kapcsolódási pontja a zuhanyfolyókának. Ez egyrészt kellemetlen szagokat fog eredményezni a fürdőszobában, ami őszintén szólva kicsit sem élvezetes. Másrészt pedig még egészségügyi kockázatokat is hordozhat magában.

Milyen típusú zuhanyfolyókák léteznek?

Alapvetően kétféle típust szeretnénk megemlíteni a zuhanyfolyók közül, mert ezek a legelterjedtebbek. Az egyik a “line” megnevezésű, ami leginkább egy csík lesz a padlón, ahogy a neve is jelzi. Ez egy nagyon elegáns megoldás, hihetetlenül jól néz ki, így feldobhatjuk vele a fürdőszobát.

A másik változat a „fali” zuhanyfolyóka, ami egy falba építhető verzió. Előfordulhatnak olyan verziók is, amelyek háromszög alakúak és szintén nagyon praktikusak. Ezek kerülnek a sarokba.

A külső megjelenés mellett a legnagyobb különbséget a telepíthetőségük jelenti. Mindegyik eszköznek eltérő szerelési eljárása van, ami akár komplikáltabb is lehet. 

Mielőtt dönt, nézzen körül mindenképp a piacon! A felsorolt szempontok segítenek megtalálni azt a zuhanyfolyókát, ami a fürdőbe technikai szempontokból is passzol, és a stílusához is illik.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„A kocsmák ideje szép lassan, de biztosan lejár” – interjú a Szívós borozó tulajdonosával, Tóth Imrével

Eltűnőben van a klasszikus kocsmakultúra, mára szinte csak törzsvendégek járnak Kecskemét egyik legrégebbi kocsmájába, a Szívós borozóba. Tóth Imrével,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...