fbpx

FRISS HÍREK

Milyen sütő illik a konyhámhoz?

- Advertisement -

Konyhafelújításra adtad a fejed? Vagy csak szeretnéd lecserélni a régi sütődet? Választás előtt sok mindent számításba kell venned. A háztartási gépek széles választéka mellett nem is olyan egyszerű ez a döntés. Beépített vagy különálló? Légkeveréses vagy gőzsütő?

Először azt érdemes átgondolnod, mennyit és milyen módon, milyen ételek elkészítésére fogod használni a berendezést. Más és más típusok és funkciók praktikusak például a pároláshoz vagy a kenyér- és pizzasütéshez. Az Electrolux sütők típusai esetén különböző árkategóriák és változatok között válogathatsz, hogy megtaláld a te szokásaidhoz és igényeidhez legjobban passzolót.

Napjainkban alapelvárás egy sütővel szemben, hogy a változatos sütés-főzési és étkezési szokásokhoz igazodjon. Már a legegyszerűbb típusok esetén is választható többféle funkció, fokozat és sütési mód. Akinek pedig különösen fontos, hogy a konyhában töltött idő ne csak hatékony, de kellemes is legyen, az rengetegféle lehetőség közül válogathat. Extra felszereltség, funkciók, változatos méretű és kinézetű sütő áll rendelkezésre a választáshoz.

Nem mindegy, hogy milyen melegítési típust választunk

A modern modellek többféleképpen is melegíthetnek. A légkeveréssel működő berendezések alapelve, hogy a belső térben ventilátorral keringetik a levegőt, így biztosítják az egyenletes hőfokot. Az ételek ezáltal mindenhol ugyanolyan mértékben sülnek meg, nem kell azon gondolkodni, hogy a sütőnek melyik pontjára érdemes helyezni a sütnivalót. 

Hasonló cikkünk:  Amit a polikarbonát-medencefedésekről tudni érdemes

A gőzsütők a párolás szerelmeseinek kedveznek, mert a melegítésen felül gőzt is alkalmaznak. Párolás során a tápanyagok könnyebben megőrződnek, így az ételek nemcsak egészségesek lesznek, de újramelegítés során is finomak és laktatóak maradnak. Legyen szó zöldségről, rizsről, halról vagy szárnyasról, gőzsütő használatával biztosak lehetünk a jól átsült, ínycsiklandó végeredményben.

Mire figyeljünk beépíthető sütő választásakor?

Az első és legfontosabb dolog, amit meg kell vizsgálnunk, hogy milyen sütőméret passzol az adott konyhakivágásba. Természetesen, ha már korábban kiválasztottuk az álomsütőt, akkor a konyhatervezés során akár ehhez is alakíthatjuk a méreteket. A normál sütőméret általában 60×60 centiméteres, de ettől eltérő méretű, kompakt, XL és XXL-es sütők is választhatóak.

A beépíthető változatokat elhelyezhetjük a konyhapult alatt vagy akár a bútor részeként, szemmagasságban is, így kényelmesebben követhetjük nyomon a készülő finomságok állapotát.

A sütő próbája

Ha a fenti szempontokat figyelembe véve sikerült leszűkítened a keresést, itt az ideje megvásárolni az álomsütőt. Javasoljuk, hogy mindenképp megbízható forgalmazótól vásárolj! Ha online rendeled meg a sütődet, érdemes olyan helyről vásárolni, ahol minél több szempontból bemutatásra kerül a termék. Így biztos lehetsz benne, hogy pontosan azt fogod kapni, amit szeretnél.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...