Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Orbán bejelentette Rómában: európai versenyképességi paktumot készít a magyar kormány

- Advertisement -

Orbán Viktor Rómába utazott, hogy Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel egyeztessen többek között az ukrajnai konfliktusról és Magyarország uniós elnökségi programjáról.

„Megtárgyaltuk az ukrajnai konfliktust, és álláspontjaink nem mindig egyformák, de nagyra értékelem a magyar álláspontot az EU-ban és a NATO-ban, amely lehetővé teszi a szövetségesek számára, hogy fontos döntéseket hozzanak akkor is, ha nem értenek egyet” – idézte Melonit az olasz állami ANSA hírügynökség.

Miután Meloni elmondta a sajtótájékoztatón, hogy magyar kollégájával újra rögzítették, hogy mindketten támogatják Ukrajna függetlenségét és szuverenitását, Orbán így nyilatkozott:

„Az eredeti EU-projekt nem ez volt, hanem az, hogy mindenkit bevonnak, kicsiket és nagyokat egyaránt. A jelenlegi nem járható út.”

Orbán hozzátette, hogy nem tudja támogatni az EU-s csúpozíciók elosztásáról szóló „pártmegállapodást”.

A magyar soros EU-elnökséggel kapcsolatban Orbán így fogalmazott: Magyarország le akar tenni az asztalra egy nagy tervet, az európai versenyképességi paktumot, mert meggyőződése szerint Európa legnagyobb problémája jelen pillanatban a versenyképesség hanyatlása. Hozzátette, ha nem kötnek európai versenyképességi paktumot, akkor munkahelyek százezreit veszíthetik el a következő évtizedben.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„A kocsmák ideje szép lassan, de biztosan lejár” – interjú a Szívós borozó tulajdonosával, Tóth Imrével

Eltűnőben van a klasszikus kocsmakultúra, mára szinte csak törzsvendégek járnak Kecskemét egyik legrégebbi kocsmájába, a Szívós borozóba. Tóth Imrével,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version