Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Orbán kosarat kapott Melonitól

- Advertisement -

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) populista frakció vezetője nemet mondott Orbán Viktornak, miután a magyar miniszterelnök azt kérte, hogy a Fidesz csatlakozhasson az ECR képviselőcsoportjához – értesült a Corriere della Sera.

A KecsUP is beszámolt arról, hogy Orbán Viktor hétfőn éjjel egy Facebook-posztban jelezte, hogy nem nyugszik bele és „Egyesíteni fogjuk az európai jobboldal erőit, és küzdeni fogunk a migráció- és háborúpárti bürokratákkal” – úgy tűnik ez az egyesítés egyelőre nem jön létre, vagy ha igen, akkor is a Fidesz nélkül.

Orbán már jelezte néhány hónapja, hogy a Fidesz szívesen csatlakozna az ECR európai parlamenti frakciójához, de az olasz lap cikke szerint a képviselőcsoport ajtaja nem nyílik ki a magyar kormánypárt előtt. Az ECR több tagpártja is jelezte Giorgia Meloninak, hogy számukra elfogadhatatlan lenne a Fidesz felvétele. Meloni is úgy véli, a Fidesz csatlakozásából több hátránya származna, mint előnye.

A Fidesz képviselői 2021 óta független képviselőként ülnek az EP-ben, miután kiléptek az Európai Néppárt frakciójából, ahol a tagságuk már fel volt függesztve.

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version