fbpx

FRISS HÍREK

Péntek reggel, a sajtó jelenlétében számolják újra a főpolgármesteri érvénytelen szavazatokat

- Advertisement -

A vasárnapi főpolgármesteri választás során leadott érvénytelen szavazatok újraszámolásáról döntött a Nemzeti Választási Bizottság, miután az LMP és a kormánypártok által támogatott Vitézy Dávid fellebbezett szerda délután. 24 592 érvénytelen szavazatot adtak le, ami 76-szor annyi, mint a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti különbség.

A bizottság hosszú vita után, 12-4 arányban döntött arról, hogy elrendelik a főváros összes szavazóköréből beszedett lezárt szavazóurnák felbontását, és az érvénytelen főpolgármester-választó szavazólapok átvizsgálását, újraszámlálását.

A Nemzeti Választási Bizottság közleményt adott ki a procedúra részleteiről is: a szavazólapokat a Nemzeti Választási Irodához kell eljuttatni a helyi választási irodákból, majd ott pénteken reggel, egy sajtónyilvános esemény keretében vizsgálják meg azokat újra. A érvénytelen szavazólapok között olyanokat keresnek, amiket helytelenül ítéltek a szavazatszámlálók érvénytelennek, de valójában mégis érvényesek.

Hasonló cikkünk:  Kreatív kampány, vagy inkább dedós szint a Fidesz legújabb videója?

Az Országgyűlés által megválasztott hét bizottsági tag végzi a számlálást, a DK, MSZP, Momentum, Jobbik, Mi Hazánk, Párbeszéd, LMP, Fidesz és KDNP delegáltjai, valamint az EP-lista jogán delegált bizottsági tagok.

A közlemény szerint érvényesnek kell majd tekinteni azokat a szavazólapokat, ahol egy visszalépett jelöltre (vagyis Szentkirályi Alexandrára) és egy másik jelöltre is behúzta a választó az X-et. Vitézy Dávid abban bízik, hogy az ilyen szavazatok megfordíthatják az eredményt.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Alá kellett dúcolni a mentőfeljárót és a rendelőintézet gyalogos feljáróját a kecskeméti kórházban

A mentőfeljárót fémoszlopokkal, míg a rendelőintézethez felvezető gyalogos feljárót egyelőre fagerendákkal támasztották alá. Elég nagy foltokban kilátszik a vasbetonszerkezet. Olvasónk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...