Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Rogán: a kormányon lévő erő nem lehet mindig nyerő pozícióban

- Advertisement -

Financial Times egy cikkében Rogán Antalt és annak kapcsolati rendszerét, kiterjedt hatalmát és vagyonosodását vette górcső alá. Az írás a Magyar Péter felbukkanása jelentette politikai fordulatot is megvizsgálta.

Rogán Antal, aki három évtizede áll kapcsolatban Orbán Viktorral, és aki jelenleg az állami kommunikációt és a titkosszolgálatokat is felügyelő Miniszteri Kabinetirodát vezető miniszter, a cikkben elmondta, hogy szerinte a kormányon lévő erő nem lehet mindig nyerő pozícióban – reagált ezzel arra, hogy Magyarország húsz évvel ezelőtti uniós csatlakozása óta a Fidesz leggyengébb teljesítménye volt az uniós választások során a június 9-ei 45 százalékos eredmény.

A cikk szerzője szerint a Tisza Párt 30 százalékos választási eredményére és a Fidesz köreiből kilépett Magyar Péterre utalt Rogán, amikor azt mondta, hogy gyakran valaki más kommunikál erősebben.

A cikk Rogán életútjának felidézése után megemlíti, hogy a médiatörvény volt az első törvényjavaslatainak egyike, amelyet egyúttal az illiberális állam kiépítése felé tett lépésként értékelnek. Valamint ez volt az első ütközési pont Magyarország és az Európai Unió közt.

Rogán 2015-ös propagandaminiszteri kinevezése óta mintegy 3,5 milliárd eurónak megfelelő (1400 milliárd forint) összeget fordítottak nyilvános rendezvényekre és kommunikációra, amit az állami propagandagépezetet kétes hatékonysággal elköltött összegek teljesen átláthatatlan rendszereként jellemzi Polyák Gábor, az ELTE Média és Kommunikáció Tanszékének docense.

A Financial Times cikke kitér a pedofil botrányra is, amit Rogánnak és az által irányított propagandagépezetnek sem sikerült a szőnyeg alá söpörnie. A miniszter az ezzel kapcsolatos kérdésekre ugyan nem reagált, de azt elismerte, hogy politikai karrierje Orbán hivatali idejéhez kötődik. Mint mondta, addig lesz politikus, amíg Orbán Viktor a miniszterelnök.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„A kocsmák ideje szép lassan, de biztosan lejár” – interjú a Szívós borozó tulajdonosával, Tóth Imrével

Eltűnőben van a klasszikus kocsmakultúra, mára szinte csak törzsvendégek járnak Kecskemét egyik legrégebbi kocsmájába, a Szívós borozóba. Tóth Imrével,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version