Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Sorszámhúzással kell kezdeni a kecskeméti kórházban rendelés és előjegyzés előtt

- Advertisement -

Megváltozott a szakrendelések igénybevételének és időpontfoglalásának rendje a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház minden telephelyén, így Kecskeméten (és Kalocsán és Kiskunfélegyházán is). A szakrendelésekre kizárólag előzetes telefonos vagy személyes időpontfoglalás után lehet menni, emellett fontos változás, hogy bevezették a sorszámhúzást a betegfelvétel előtt. Olvasóinkat arra biztatjuk, hogy írják meg tapasztalataikat az új rendszerrel kapcsolatban!

A kórház közlése szerint a sorszámhúzó automata használata minden járóbeteg-szakellátás igénybevétele előtt, érkezéskor kötelező – akár rendelésre érkezünk, akár időpontfoglalásért, – és még az úgynevezett betegfelvételi pontok felkeresése előtt.

Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Facebook-oldala

Az intézmény honlapján közzétett tájékoztatásban kifejtik: az Országos Kórházi Főigazgatóság koordinálásával az egész országban bevezetik a Járóbeteg Irányítási Rendszert (JIR). Az új időpontfoglaló és behívó rendszer célja, hogy a betegeknek minél kevesebbet kelljen várakozniuk a rendelőben, segíti a jobb szervezettséget és a hatékonyságot, így az időpont egyeztetéssel nem az orvosnak vagy a szakasszisztensnek kell foglalkoznia, a gyógyításra koncentrálhatnak.

Fontosabb tudnivalók:

  • A járóbeteg szakrendelések többségére kizárólag előzetes időpontfoglalás után lehet érkezni, és ugyanez érvényes a nem beutaló köteles szakrendelésekre és a kontroll vizsgálatokra is.
  • Időpontot foglalni munkanapokon, munkaidőben lehet személyesen vagy telefonon a betegfelvételi pontokon. A kecskeméti kórházban összesen 15 ilyen pont van, ezek itt találhatók (telefonszámokkal együtt).

Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Facebook-oldala

  • Emellett a háziorvos is jogosult időpont kérésre az EESZT-t használva, hamarosan pedig minden felhasználó saját maga is foglalhat majd időpontot az EgészségAblak applikáción keresztül.
  • A kórház kéri, hogy a betegek délután próbáljanak meg előjegyzést kérni (13.00 óra és 16.00 óra között), mert a telefonvonalak a délelőtti órákban terheltek.
  • A gyors és hatékony időpontkéréshez mindenképpen érdemes készülni a következő adatokkal, hogy ezeket azonnal rögzíteni tudják:
    – TAJ szám
    – orvosi beutaló (amennyiben beutaló köteles az adott szakrendelés)
    – elérhetőség (telefonszám vagy e-mail).
  • Az új rendszerben elsőként nem a rendelésre vagy a betegfelvételi pontokhoz kell menni, hanem az újonnan kihelyezett sorszámkiadó automata egyikéből kell sorszámot húzni, ahogyan ez a bankok és kormányablakok esetében is működik.
  • A kinyomtatott sorszám alatti tájékoztatón megtalálható, hogy a páciens a betegfelvételi irodához (BFI) vagy a szakrendeléshez mehet.

Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Facebook-oldala

  • Itt a kihelyezett beteghívó kijelzőket (TV-ket) kell figyelni, és amikor valakinek a sorszáma megjelenik a monitoron, akkor mehet a kijelzőn szintén jelzett ajtóhoz vagy ablakhoz. (pl. BFI-1)
  • A betegfelvételi pontokon történik az adategyeztetés a vizsgálatok előtt, ezek alapján jelennek meg a beteg adatai a rendszerben és tudják vizsgálatra behívni. Itt minden esetben szükség van az okmányok bemutatására (TAJ kártya, személyi igazolvány, lakcímkártya, beutaló). Ezek hiányában az adategyeztetés nem végezhető el, így a vizsgálatra sem fogják behívni a beteget.
  • A kórház kéri a pácienseket, az adott napon a foglalt időpontnál hamarabb érkezzenek meg, hogy jusson idő a betegfelvételi ponton az adategyeztetésre. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a betegfelvételi pontokon az érkezési sorrendtől eltérő behívás is előfordulhat.
  • Ezt követően lehet felkeresni a rendelőt. A telefonon foglalt időpont esetében a rendelő emelete és ajtószáma leolvasható a gépből kapott sorszámról, de a kórház munkatársai is adnak felvilágosítást, és a bejáratok közelében elhelyezett rendelési idő kijelzőkön (TV-n) is megkereshetik, hol találják az adott rendelőt.

Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Facebook-oldala

  • Aki egy napon több szakrendelést is igénybe vesz, vagy további vizsgálatra, ellátásra utalják (pl. röntgen), az eredeti sorszámával fogják behívni a következő rendelésre/vizsgálatra. Azaz új sorszám húzása nem szükséges!
  • A rendszer próbaüzemmel indul, előfordulhatnak technikai problémák is. A kórház köszöni a megértést és a türelmet.

Ha van már tapasztalata az új rendszerrel kapcsolatban, és megosztaná a KecsUP szerkesztőségével, várjuk levelét a szerkesztoseg@kecsup.hu címre.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Politikai adok-kapok Fekete Gábor és Király József között – a frakciók értékelték a kecskeméti választást

A kormánypárti és az ellenzéki frakció két vezérszónokának a felszólalásával vette kezdetét a június 9-ei kecskeméti önkormányzati választás után...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version