Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Szavazategyenlőség miatt megismétlik Újsolton a polgármester-választást

- Advertisement -

Nem sikerült polgármestert választani a mintegy 155 fős Újsolton, Bács-Kiskun vármegye egyik legkisebb településén, mert a két legtöbb voksot elérő jelöltet egyformán 29-29-en támogatták. A mindössze hat utcából és száz házból álló településen szeptemberben időközi polgármester-választáson döntenek az új polgármesterről. 

Öt független jelölt mérettette meg magát a polgármesterségért folyó küzdelemben június 9-én, miután három ciklus után a jelenlegi polgármester, Pintér Sándor János nem jelöltette magát újra. A 136 választópolgár közül 99-en éltek érvényesen a szavazati jogukkal, akik közül 29-en Galauner Beátát és szintén 29-en Kókai Katalint támogatták. A harmadik helyezett Gergelyné Mészáros Renáta 23 szavazatot szerzett, Molnár Sándor 11-et és Domján Gábor 7-et.

Kérdésünkre Dr. Faragó Mónika jegyző elmondta, hogy a június 9-i eredmény ellen kifogást senki nem emelt és az időközi polgármester-választásra szeptemberben fog sor kerülni.

A képviselőtestület négy tagját sikerült megválasztani, az ősszel megalakuló testület tagja lesz Galauner Beáta, Kovács István, Mészáros Gábor és Müller Mihályné.

Az Európai parlamenti listákra leadott érvényes szavazatok a következőképpen alakultak Újsolton. A 11 EP-lista közül a Fidesz-KDNP-re 36-an szavaztak, a Tisza Pártra 22-en, a Mi Hazánkra 21-en, az MSZP-DK-Párbeszédre 15-en, a Kutya Pártra 3-an, míg a Jobbikra 1 fő, a további 5 pártot (MEMO, LMP, 2RK, MMN, Momentum) senki nem támogatta.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version