Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Több százan szurkoltak a főtéren a magyar válogatottnak

- Advertisement -

Kulcsfontosságú mérkőzésen maradt alul a németekkel szemben a magyar labdarúgó válogatott szerdán Stuttgartban, az Európa-bajnokság csoportkörének 2. fordulójában. A hatalmas érdeklődés Kecskeméten sem maradt el, a Hírös Agóra szervezésében felállított órásikivetítő előtt több százan gyűltek össze, hogy a képernyőn keresztül buzdítsák a csapatot.

A magyar meccset megelőző, 2-2-re végződő Horvátország-Albánia összecsapás alatt még kevesen voltak, a kezdő sípszót megelőző órában azonban özönlöttek az emberek a Deák Ferenc térre. Azok, akik nem értek a helyszínre legalább egy órával a kezdés előtt, többnyire már csak a padok mögötti álló részről tudták figyelemmel követni az eseményeket.

Fotó: KecsUP

A találkozó hatalmas magyar lehetőséggel indult, érzékelhető volt, hogy ez feltüzelte a kecskeméti tömeget és a válogatott játékosait is. A főtéren is közfelháborodást váltott ki, hogy a jó kezdés ellenére a 22. percben a játékvezető végül megadta Jamal Musiala gólját – ez jókora eufemizmussal élve vitatható volt. Erre Szoboszlai Dominik kis híján azonnal válaszolt, szabadrúgását azonban Manuel Neuer elképesztő bravúrral védte.

Az első félidő végén egy emberként ugrott fel, majd fogta a fejét a tömeg, amikor Sallai Roland gólját les miatt érvénytelenítették.

Fotó: KecsUP

A második játékrészben lelassult az iram, a németek hosszan, magabiztosan járatták a labdát, ezt pedig a magyar válogatott még annyira sem tudta megzavarni, mint tette azt az első félidőben. Ennek ellenére eljutottunk egy hatalmas helyzetig, a 60. percben Varga Barnabás hat méterről fejelt a kapu fölé. A házigazda mezőnyfölénye a 67. percben Ilkay Gündogan révén érett újabb góllá, ettől a pillanatól fogva pedig a németek még jobban „ráértek”. Nem tudott igazán ritmust váltani válogatottunk, így még a szépítés sem jött össze – Németország 2-0-ra megnyerte a mérkőzést, a tömeg pedig kicsit csalódottan, de többnyire büszkén indult haza.

Fotó: KecsUP

A vereség ellenére a magyar remények még mindig élnek. A feladat adott: meg kell verni vasárnap Skóciát, majd szurkolni, hogy a többi csoportban legalább két válogatott végezzen a harmadik helyen nálunk rosszabb statisztikákkal.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version