fbpx
30.2 C
Kecskemét
2024. június 20., csütörtök

FRISS HÍREK

Új árán 60 milliós jacht tulajdonosa lett a kalocsai polgármester édesanyja

- Advertisement -

Filvig Géza Kalocsa KDNP-s polgármesterének 79 éves édesanyja a magyarországi kishajólajstrom nyilvános adatai szerint a közelmúltban egy Crownline 270 CR típusú jacht tulajdonosa lett – írja a Magyar Hang.

2019 júliusában hirdette meg a fővárosi Wiking Yacht Club a H-24302-es lajstromszámú hajót, amiben a hirdetés szövege szerint „minden megtalálható, ami egy kellemes hétvégi kikapcsolódáshoz, vagy akár egy hosszabb, nemzetközi hajós túrához elengedhetetlen.”  Az ma már nem látható, hogy mennyiért volt meghirdetve, de ennek a hajótípusnak az eredeti ára – felszereltségtől függően – elérheti akár a 60 millió forintot is. A vételár fölött természetesen a fenntartása is milliókba kerül: téli tárolás, a karbantartás, majd a nyári szezonban a leszállítása például az Adriára, ahol a kikötőhasználat és persze a tankolás is pénzbe kerül.

Hasonló cikkünk:  Acélgerenda a kalocsai székesegyház ajtajában, a modern építészet csodája?

A kalocsai polgármester fizetése a nyilvános adatok szerint bruttó 1 121 250 forint. A legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint nincs más bevétele, ügyvéd foglalkozását is szünetelteti.

A lap birtokába került egy fotó is, amelyen a polgármester (akkor még) saját tulajdonában lévő Land Rover márkájú terepjáró látható a jachttal, amin jól kivehető a lajstromjel is. A járművek előtt a városvezető felesége pózol.

A lap több kérdést is intézett Filvig Gézának, de lapzártáig nem válaszolt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Alá kellett dúcolni a mentőfeljárót és a rendelőintézet gyalogos feljáróját a kecskeméti kórházban

A mentőfeljárót fémoszlopokkal, míg a rendelőintézethez felvezető gyalogos feljárót egyelőre fagerendákkal támasztották alá. Elég nagy foltokban kilátszik a vasbetonszerkezet. Olvasónk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...