fbpx

FRISS HÍREK

Választás: így értékeltek a kecskeméti indulók, győztesek és vesztesek

- Advertisement -

Összegyűjtöttünk jó sok véleményt az önkormányzati választáson induló jelöltektől. Ki gratulált, ki kért elnézést, ki okolta a szavazókat, ki szalad nyakkendőt venni?

Az újra megválasztott polgármester szerint „Kecskemét szavazott és a lehető legjobb döntést hozta”. Egyben megköszönte a bizalmat és a támogatást, és biztosított mindenkit: „hogy ahogy eddig úgy a következő 5 évben is Kecskemét gyarapodásáért fogunk dolgozni”.

Király József nem posztolt hétfőn 11 óráig, ellenben a választás éjszakáján, nem sokkal éjfél előtt nyilatkozott a KecsUp-nak:
„Színes palettája lesz most az elkövetkezendő időszakban a közgyűlésnek azzal, hogy listáról a Kétfarkú Kutya Párt képviselője, valamint egy álcivil szervezet vezetője is helyet kap benne, és mi is ott leszünk természetesen. Azt tudom mondani, hogy gyakorlatilag Szemereyné megbukott Kecskeméten, hiszen a város lakóinak majd’ 60 százaléka nem szerette volna, hogy ő legyen a polgármester. Azzal, hogy egyfordulós választás van, amit a Fidesz annak idején megszavazott, erre futotta”.

Szerinte a jövőt illetően el kell azon gondolkodni, hogy mennyire lehet önjelölteket és öncélú jelölteket támogatni a választóknak.

„Azt pedig hozzáteszem, és ezt nyugodtan le lehet írni, ezért vállalom a felelősséget, hogy nagyon sajnálom, hogy az úgynevezett ellenzékként indulók velünk sokkal többet foglalkoztak, mint a Fidesszel, mert a Fidesszel semmit nem foglalkoztak. Elég, ha megnézzük azt a kommunikációt, amit folytattak, meg amiket a KecsUP-nak is nyilatkoztak” – mondta Király József.

Kifejtette, hogy ennek ellenére is bajban van a Fidesz-KDNP, mind helyi, mind országos szinten.

„Legutóbbi látogatásán a miniszterelnök a Fidesz egyik védőbástyájának nevezte Kecskemétet. Ha a Fidesz védőbástyája 42 százalékot tudott, akkor az úgy látszik, hogy mégse kétharmad” – jelentette ki, hozzátéve, örül, hogy így alakult. Szerinte oda kell figyelni arra a jelenségre, amit Magyar Péter hozott be a politikába.

„Én azt gondolom, hogy ebből tanulni kell, és mindenféleképpen mi annyit megfogadtunk ma este, hogy egy kérlelhetetlen ellenzék leszünk a mi öt tagunkkal” – fogalmazott. Kijelentette, nem fogják engedni, hogy „az ellenzéki oldalon valaki jópofáskodjon és fölvegye a pénzét az önkormányzatnál”. „A kecskeméti választópolgároknak fel kell hívni a figyelmét, hogy olyan embereket nem szabad bejuttatni a közgyűlésbe, akik viccet csinálnak a politikából, meg olyat sem, akinél egyértelműen látszik, hogy a Fidesz szekerét tolta a mostani választások kapcsán” – vélekedett.

Természetesen magasabbra helyeztem a lécet a polgármester-jelöltséggel, ez így sikerült. Sportember vagyok, ezt tudomásul veszem, természetesen elfogadom” – nyilatkozta Király József. A belvárosi körzetben való újraválasztását nagyon pozitívan értékelte. A választókerület újrarajzolása ellenére ígéri, mindenkit egyformán fog képviselni, azokat is, akik „elkerültek tőle”, mert jó kapcsolatot épített ki a lakókkal, a lakóközösségekkel.

Egyet ígérek, hogy kérlelhetetlen ellenfelei leszünk a Fidesznek, és azoknak is, akik megpróbálják elbagatellizálni azt a fajta lehetőséget, hogy ők most bejöhettek a közgyűlésbe. A kormányzó párttal nem kívánok foglalkozni, mert szerintem belefáradtak, én nem jósolok már nekik hosszabb időt” – zárta értékelését Király József.

Király József szavait a politikából való vicc-csinálásról és „jópofáskodásról” valószínűleg a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak címezte. Ők reagáltak is rá:

És hát tovább viccelődnek, annak apropóján, hogy kompenzációs listáról egy képviselőjük, Kordik Szabolcs bejutott a képviselő-testületbe – igaz, ez azzal jár, hogy mostantól magázniuk kell a tekintetes urat.

Frissítés: Hódi Zsuzsanna (Mi Hazánk) polgármester-és képviselőjelöltként is indult, végül kompenzációs listáról jutott be a testületbe, ő cikkünk megjelenése után posztolt. Szerinte ahhoz képest, hogy mennyire „el vannak hallgatva” a média által és „mekkora ellenszélben” kellett dolgozniuk, igazán szép eredményt értek el (idekívánkozik, amit már megírtunk, hogy éppen Hódi Zsuzsa volt a másik polgármesterjelölt – Szemereyné Pataki Klaudia mellett -, aki nem kívánt élni a személyes interjú lehetőségével a KecsUP-on).

„Dolgozni fogok azért, hogy Kecskemét, -minden részét beleértve-, egy élhetőbb, biztonságosabb, szerethetőbb város legyen. Minden olyan ügy mellett ki fogok állni ami jó városunknak, polgárainak” – ígéri Hódi Zsuzsanna.

10-es választókerület

Pászti András (Fidesz-KDNP) videóban mondott köszönetet mindenkinek, aki segített neki a kampányban, a telefonálóknak, akik házról házra jártak, és azoknak is, akik rá szavaztak. Szeretné a bizalmat meghálálni „és tovább keményen dolgozni a városrész javára”.

Hahn-Tapodi Zsuzsanna (Szövetség) köszönetet mondott szavazóinak. „Sajnálom, hogy a Fidesszel és a városrész helyzetével elégedett hangok többen voltak! Továbbra sem fogom a hangomat halkabbra venni, ahogy eddig is, kritizálni fogom az európai emberekhez méltatlan utakat, közlekedést, közbiztonságot, egészségügyet és oktatást! Az iskolák, ahol a szavazást tartották, a gyermekeinkhez méltatlan állapotban voltak! Úgy gondolom, hogy a fiatalok szebb jövőt érdemelnek, mi pedig méltóbb, elkövetkező időszakot!”

4-es választókerület

Gál Zsombor (Fidesz-KDNP) szintén videóban mondott köszönetet, hogy bizalmat szavaztak neki. „A Széchenyivárosért és a Máriavárosért fogunk tenni önökkel együtt, közösen” – hangzik el a testületbe újonnan bejutott képviselőtől.

Hasonló cikkünk:  Csak a KecsUP munkatársát nem engedték be a Fidesz-KDNP eredményvárójára

Kopping Rita (Szövetség) arra hívta fel a figyelmet, hogy „Kecskeméten 60% mondott nemet a Fideszre!” Kommentben pedig még azt írta: „Én továbbra is maradok az, aki voltam. Nem megyek sem ide, sem oda. Maradok a Fidesz ádáz ellenzéke.” Egy másik posztban megköszönte szavazóinak a bizalmat.

1-es választókerület

Bodrozsán Alexandra rövid posztban mondott köszönetet. A KecsUP-nak vasárnap éjjel a következőket nyilatkozta még:

„Először is szeretném megköszönni tősgyökeres széktói lányként Petőfivárosnak és Felsőszéktónak. Látszik, hogy a helyben elvégzett munkának, az aktív képviseletnek, a lakossággal való folyamatos kommunikációnak megvan az eredménye, az emberek ezt értékelik. És az is látszik, hogy megtisztelik azokat a jelölteket a bizalmukkal, akik valóban köztük élnek. Elmondható az 1. számú választókerületről, hogy talán én voltam az egyedüli, aki nem „tévedt el” a választókerületében, hiszen a többi jelölt legjobb tudomásom szerint máshol éli az életét. Úgyhogy nagyon boldog vagyok! Öt évvel ezelőtt új szereplőként a politikai palettán körülbelül 1 százalékkal nyertem, most azért egy jóval szebb eredményt sikerült elérni. Folytatjuk a megkezdett munkát, és nagyon örülök, hogy noha próbálták a körzeteket átrajzolgatni, végre Felsőszéktónak is valódi képviselete lesz, nemcsak Petőfivárosnak. Úgyhogy van munka bőven, főleg úgy, hogy nekünk azért az elmúlt öt év alatt próbálták a mindennapjainkat megnehezíteni, de látszódott, hogy a közösség erejével sok mindent el lehet érni, igenis lehet fejleszteni ezeket a városrészeket. A helyi közösségnek sokkal több mindent köszönhetek, ha munkáról volt szó, mint a jelenlegi városvezetésnek. A jövőben is számíthatnak rám a körzetben élők!”

Siklódi Levente azon kevés indulók egyike, aki gratulált a győzteseknek (bár posztjában talán nem riválisára, Siposné Bodrozsán Alexandrára célzott, hanem a többi kormánypárti indulóra, aki mandátumot nyert). Ő is köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette és támogatta.

„Rengeteg érzés és gondolat kavarog most bennem. Mozgalmas, eseménydús és impulzusokkal teli időszak volt ez a néhány hónap. Elképesztően sok dolgot éltem át. Számtalan esemény és találkozás. Nagyszerű embereket ismerhettem meg és nagyon sok tanítást kaptam az élettől. Úgy érzem, ami rajtam múlt, azt megtettem, de ez most sajnos nem volt elég a győzelemhez. (…) Gratulálok a győzteseknek és fel a fejjel mindenkinek, akinek most nem sikerült. Kecskemét az otthonunk, tegyünk érte közösen, hogy tovább épüljön, szépüljön.”

3-as választókerület

A győztes Nemcsik Mátyástól (Fidesz-KDNP) még nem láttunk posztot.

„És akkor kitört a világbéke…Ja nem, megint átb… a sok szerencsétlen magyar embert” – írta ki Árvai Zoltán, a Kétfarkú Kutya Párt jelöltje.

5-ös választókerület

Szamler László lett a győztes, ezzel a poszttal jelentkezett:

Várkonyi Zoltán, a Szövetség indulója gratulált neki, de saját eredményét is „hatalmas sikernek” nevezi, egyben pedig beszólt a Kutya Pártra szavazóknak.

„Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki szavazatával megtisztelt. Az eredmény szoros volt de egyértelmű, így gratulálok Szamler Lászlónak az egyéni mandátumhoz. Egyúttal az eredmény hatalmas siker is ahhoz képest, hogy a Fidesz milyen erőforrásokkal rendelkezik és, hogy mióta „építi” a jelöltjét a kerületben, én pedig csak relatív későn indultam egy óriási hajrával. A mérleg nyelve most a Kutyapárt volt, a rájuk leadott szavazatok juttatták hatalomra a Fideszt az 5-ös választókerületben. Gyanítom nem ezt akarták a rájuk szavazók sem… Úgy érzem, hogy folytatni szeretném az elkezdett munkát és alternatívát kínálni a következő 5 évre is, mert hiszem, hogy előbb utóbb eljön a változás ideje. Úgyhogy ott leszek a Fidesz sarkában, erre készülhetnek…!”

Matócsi Illés, a Kutya Párt jelöltje nem vette fel a kesztyűt – persze az is lehet, hogy nem látta Várkonyi Zoltán posztját, mindenesetre nem reagált rá. „Szuperek voltunk” – állapította meg pártja kecskeméti eredményeiről.

7-es kerület

A győztes Tóth Szilárd (Szövetség) így mondott köszönetet a vacsiközi csoportban:

Kormánypárti riválisától, Tóth Attilától még nem láttunk posztot.

12-es választókerület

Sipos László (Fidesz-KDNP) is köszönetet mondott, és ígérte, „mint eddig, ezután is” tapasztalatával, tudásával szolgálni fogja a város fejlődését. Gratulált a polgármesternek és leendő képviselőtársainak.

13-as választókerület

Ilyet se gyakran tapasztalni: Leviczky Cirill elnézést kért mindazoktól, akiket a kampány során – akár szándékosan, akár véletlenül – megbántott.

„A kampány lezárultával elkötelezetten törekszem arra, hogy átgondoljam és megvizsgáljam, hogyan tudom még hatékonyabban képviselni a körzetemet és az Önök érdekeit” – írta Leviczky Cirill, aki ugyan csak 30,93 százalékot szerzett, mégis mandátumot nyert.

9-s választókerület

Somogyi Tímea Anna azt írta, ugyan nem nyert, de sokat tanult az elmúlt hetekben és rengeteg jó dolog is történt vele.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Alá kellett dúcolni a mentőfeljárót és a rendelőintézet gyalogos feljáróját a kecskeméti kórházban

A mentőfeljárót fémoszlopokkal, míg a rendelőintézethez felvezető gyalogos feljárót egyelőre fagerendákkal támasztották alá. Elég nagy foltokban kilátszik a vasbetonszerkezet. Olvasónk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...