Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Vannak, akik listán pártot képviselnek, de független polgármesterjelöltként indulnak

- Advertisement -

Rengeteg függetlenként induló polgármesterjelölt és képviselőjelölt került fel a szavazólapokra. Van aki bevallja, hogy valamilyen civilszervezet, vagy párt támogatásával indul, van aki nem kürtöli ezt szét. Van egy olyan típus is, aki polgármesterjelöltként független, de egyéni választókerületi jelöltként vagy vármegyei listás jelöltként már felvállalja a pártszíneket.

Választás.hu adatbázisa szerint 76 olyan település van, ahol függetlenként induló polgármesterjelölt már valamilyen pártot vagy civilszervezetet képviselne. Közülük 59-en már a Fidesz–KDNP jelöltjei listán, 9-en a Demokratikus Koalíciót, hárman pedig a Momentumot képviselnék, ha bekerülnének az adott testületbe.

Olyan induló is van, akit civil szervezet támogat, mint például Csányi József kiskunfélegyházi polgármesterjelöltet, aki mögött a Nemzeti Fórum található. A települési kompenzációs listán is ez a szervezet van a neve mellett, míg a Bács-Kiskun vármegyei listán már a Fidesz–KDNP jelöltje. Szintén a kormánypártok listáján jelölt Horváth Sándor, aki Lajosmizsén indul független polgármesterként, valamint Kunadacson Farkas Ildikó.

A független–nem független indulásnak gyakorlati jelentősége inkább csak azokban a városokban van, ahol kompenzációs listáról be lehet kerülni a helyi testületbe, és az adott jelölt egyéni választókerületben nem indul.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version