fbpx

FRISS HÍREK

Világszerte egyre több a hírkerülő

- Advertisement -

Lehangoló, könyörtelen, unalmas – világszerte 10-ből közel négy ember vélekedik így a hírekről, ezért egyre többen fordulnak el tőlük – derül ki az Oxfordi Egyetem Reuters Intézetének jelentéséből.

Mára a megkérdezettek 39 százaléka zárja el magát a hírektől, 2017-ben ez az arány még 29 százalék volt. A kutatást 47 országban tartották, 97 943 felnőtt megkérdezésével. A jelentés szerint a hírkerüléshez hozzájárulhatott az orosz-ukrán háború és a közel-keleti helyzet is.

Azok, kik szándékosan szelektálnak és inkább kerülik a híreket, gyakran azért döntenek így, mert „tehetetlennek” érzik magukat, amiért „nincs befolyásuk a világban zajló dolgokra. Úgy érzik, hogy a sok hír túlterheli és összezavarja őket, a politika pedig fárasztja őket” – mondta Nic Newman, a jelentés vezető szerzője. Hozzátette, ez leginkább a fiatalokra és a nőkre jellemző.

Hasonló cikkünk:  Mennyire biztonságos valójában a böngészők inkognitó módja?

A jelentés kimutatta, hogy jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben a hagyományos hírforrások, mint a tévé vagy a nyomtatott sajtó népszerűsége. Főként a fiatalok a netről, azon belül is a közösségi médiából tájékozódnak. A YouTube és a WhatsApp sokak számára továbbra is fontos hírforrás, de egyre népszerűbb a TikTok is, ami már megelőzte a Twittert, új nevén az X-et.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...