fbpx
27.4 C
Kecskemét
2024. június 25., kedd

FRISS HÍREK

Visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől Szentkirályi Alexandra

- Advertisement -

Fokozódik az izgalom Budapesten: a péntek délutáni határidő előtt Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP hivatalos főpolgármester-jelöltje bejelentette, hogy visszalép a jelöltségtől.

Péntek reggel a kormánymédiában több helyen ismertették a Századvég felmérését, ami szerint Vitézy a legnépszerűbb jelölt, ha pedig egy az egyben indulna Karácsony Gergely ellen, akkor le is győzné a főpolgármestert.

Szentkirályi közölte:

„Számomra továbbra is az a legfontosabb, hogy Gyurcsány és Karácsony távozzanak a város éléről. Ezért utat adva a változásnak elállok a főpolgármester-jelöltségtől és a Fidesz fővárosi listavezetőjeként folytatom a kampányt. Egyben arra kérem minden támogatómat, hogy a főpolgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig az általam vezetett Fidesz-KDNP listára szavazzon!”

Vitézy Dávidot az LMP támogatja, Ungár Péter LMP-társelnök a magánvagyonából 200 milliót adott a kampányára. Karácsony Gergely szerint Szentkirályi és Vitézy is a Fidesz jelöltje.

Hasonló cikkünk:  Kocsis Máté: a véres kommenteket állami beavatkozással kordában kell tartani

„Én arra készülök, hogy Szentkirályi Alexandra nem fogja végigcsinálni a kampányt, vissza fog lépni Vitézy Dávid javára. Látom, hogy a kormányzati propaganda inkább szól Vitézy Dávidról, mint Szentkirályi Alexandráról, és fideszes politikusok ajnározzák Vitézy Dávidot, az Orbán kormány egykori államtitkárát, tehát én azt gondolom, hogy ő a Fidesz első számú jelöltje” – mondta Karácsony még áprilisban.

Szentkirályi Alexandra a kampány elején még azt mondta: „eszem ágában sincs visszalépni.” 

A Medián május végi felmérése szerint Karácsony fölényesen vezetett Szentkirályi előtt.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Háromról két műszakra áll át a Mercedes-gyár júliusban, kérdés még, hány dolgozótól válnak meg

A KecsUP szerkesztősége úgy értesült, hogy a kecskeméti Mercedes-gyár július 22-től két műszakos munkarendre áll át, amely állítólag tartós...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...