Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

A gyár bejelentésével ellentétben elég lassan indul be a Lynx harckocsi magyarországi gyártása

- Advertisement -

Néhány nappal ezelőtt a Honvédelmi Minisztérium közleményt adott ki, amiben arról írnak, hogy „legördült a zalaegerszegi gyártósorról a honvédség első magyar gyártású Lynx KF-41 gyalogsági harcjárműve.”

Ugyanakkor már 2023. december 23-án arról tájékoztatta az MTI-t a honvédelmi tárca, hogy „legördült a zalaegerszegi gyár futószalagjáról az első magyar gyártású Lynx.” Ez a két közlemény joggal okozhat némi zavart, mert két első nem létezhet.

Alaposabban megvizsgálva a HM két közleményét arra jutunk, hogy decemberben készült el valójában az első Lynx, most pedig ténylegesen megkapta azt a Honvédelmi Minisztérium.

A Rheinmetall Hungary Zrt. a tavaly decemberi eseményről pontosabb tájékoztatást adott, a cég vezérigazgatója a Linkedinen azt írta: „a német hadiipari óriás hazai leányvállalata elkészítette az első itthon gyártott és összeszerelt Lynx harcjárművet, melyet az ilyenkor kötelező gyári teszteket követően 2024 első felében adnak át a Magyar Honvédségnek”.

Szloszjár Balázs, a Magyar Honvédség dandártábornoka elmondta, hogy jelenleg 16 Lynx-szel rendelkezik a honvédség, az első ilyen harckocsi 2022-ben érkezett Magyarországra. Még az idei évben 30-ra fog nőni a Lynxek száma, ebből 9 lesz magyar gyártású, összesen pedig 214 járművel fog majd rendelkezni a honvédség.

A Rheinmetall tavaly augusztus elején közölte, hogy küszöbön áll a sorozatgyártásra való átállás, hiszen az előszériás gyártás már a végéhez közeledik. Viszont ha közel másfél év alatt 9 harckocsi gördül le a zalaegerszegi szalagról, az arra utal, hogy nagyon lassan fut fel a sorozatgyártás. Ez annak fényében érdekes, hogy a német fegyvergyártó szerint a magyar gyár évi 45-50 harckocsi gyártására lesz képes.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version