Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

A konyhai higiénia területén elengedhetetlen a professzionalitás

- Advertisement -

A konyhai higiénia esetében is elengedhetetlen a professzionalitás, ami sok összetevőre vonatkozik. Az alapanyagok előkészítése, a főzés, a mosatlan edények és munkaeszközök elmosogatása – valamennyi esetben alapvető elvárás, amit be kell tartani.

Konyhai higiéniának a mosogatás terén is érvényesülnie kell

Ha gondot okoz a konyhai higiénia a mosogatás során, az több, mint rossz ómen. Egy étkeztetéssel foglalkozó vállalkozásnál nem lehetnek lesúrolhatatlannak tűnő szennyeződések, rendetlenség és kosz. Szerencsére vannak olyan tisztítószerek – például a Flor Kiehl termékei között is megtalálható mosogatószer – amelyek megkönnyíthetik a munkáját. 

Ez kiemelkedően jó zsíroldó tulajdonságokkal rendelkezik, tisztítás közben kíméli az anyagot, rendkívül takarékos a felhasználása. Anionos tenzidjei (5 – 15%) és amfoter tenzidjei (<5%), különféle adalékanyagai, élelmiszerszínezékei, illatanyagai (Limonene, Citral), és konzerváló anyagai (Methylisothiazolinone, Benzisothiazolinone) megoldást jelentenek a problémákra.

Felhasználhatósága széles körű: alkalmazható minden lemosható konyhai tárgyon, illetve a tányérok, a poharak, a fazekak, a serpenyők és a különböző evőeszközök tisztításához. A konyhai higiénia megteremtése kivitelezhető a megfelelő fertőtlenítő- és tisztítószerek használatával, valamint a rendszeres, tervszerűen végrehajtott takarítással.

Hatékonyan és gyorsan a szennyeződésekkel szemben

Amikor a konyha higiéniáról van szó, akkor jó tudnunk, hogy a kiemelkedő hatékonyságú tisztítószerek nélkül nagyon nehéz lenne a dolgunk. A felhasználásukkal azonban nincs olyan, hogy lehetetlen: nem okozhat gondot sem a konyhai gépek takarítása, sem a legnehezebben takarítható területek tisztán tartása.

Az élelmiszerhigiéniai szabályok – jól érthető módon – rendkívül komoly elvárásokat és szabályokat támasztanak azokkal a helyekkel szemben, ahol étel alapanyagokkal dolgoznak. A tisztaság hatalmas kihívást jelent az élelmiszeriparban, amelynek a megteremtése és folyamatos fenntartása mindennapos teendő.

Vannak olyan általános fertőtlenítőszerek, amelyek egyaránt alkalmasak a műszak közbeni és zárófertőtlenítésre is. Nagy előnyük, hogy az élelmiszerekkel érintkező felületeken is biztonságosan használhatóak, mert onnan rövid idő alatt és foltmentesen elpárolognak.

Az élelmiszeripari tisztítótermékek nagyon sokfélék lehetnek

Például léteznek különböző élelmiszeripari:

  • fertőtlenítőszerek
  • fertőtlenítő tisztítószerek
  • padozattisztítók
  • tisztítóporok
  • tisztítószer-koncentrátumok – alkalmazásuk nagy körültekintést igényel
  • tisztítószerek

Legyen akár élelmiszer-alapanyagról szó, akár a már elkészült finom ételről, a gyártási-elkészítési folyamat alkalmával biztosítani kell, hogy azok a folyamat során semmiképpen ne szennyeződjenek sem kórokozókkal, sem idegen anyagokkal.

Mindenképpen azon kell dolgozni, hogy a szennyeződéseket elkerüljük, a kórokozók hatásait kiküszöböljük.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Tudok a gyerekek fejével gondolkodni” – így tervezte meg Katkics Tamás Kecskemét legújabb bölcsődéjét

„A gyerekek még úgyis a mesék világában élnek, hátha a csoportszoba lesz majd a palotájuk, a kastélyuk vagy éppen...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version