Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

A kormány nem árulja el a gyermekvédelmi átvilágítás eredményét

- Advertisement -

A kormány nem árulja el, hogy 273 gyermekvédelmi szakember pszichológiai alkalmassági vizsgálata milyen eredménnyel zárult.

Rétvári Bence a Belügyminisztérium államtitkára Komjáthi Imre szocialista parlamenti képviselő írásbeli kérdésére azt válaszolta, hogy „a munkáltató dönt majd annak a gyermekvédelmi intézményvezetőnek a sorsáról, akinek az alkalmasságával összefüggő minősítése ezt indokolja.”

Április 15 és június 14 között csak állami intézményekben folytatták le a vizsgálatokat, de nem tudni, hogy találtak-e alkalmatlannak ítélt intézményvezetőt, mivel a kormány egyelőre semmit nem árult el erről.

A pszichológiai vizsgálat során többek között vezetői kompetenciákat mérték fel tesztekkel, helyzetgyakorlatokkal, interjúkkal és pszichológiai minimumfeltételek vizsgálatával. Az alkalmasságról pedig „a folyamatban közreműködő klinikai szakpszichológusokból álló bizottság” minősíti.

A személyek mellett intézményeket is ellenőriztek, de ezeknek az értékelése még nem történt meg. Rétvári parlamenti válaszában megjegyezte, hogy az egyházi intézmények irányítóit egy másik jogszabály, a július 1-től hatályos törvény alapján világítják át, ám ennek a „feltételrendszerét” még nem dolgozták ki.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megtudtuk, mi lesz a Szilvási Áruház helyén

Nem is akárhonnan: a Gazdasági Versenyhivatal egyik döntéséből. Köszönjük a tippet olvasónknak! Húsz-, harminc-, majd ötvenszázalékos kiárusítás volt április végén...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version