Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

A magyar Fanta narancstalanabb a többi országénál, Lázár szigorítaná az ide vonatkozó törvényt

- Advertisement -

Lázár János célkeresztjébe került hét éve a Coca Cola, akkor azzal vádolta meg a multicéget, hogy „szemetet adnak el” Kelet-Európában. Most az bosszantotta fel az építési minisztert, hogy kiderült, sokkal több narancs van a görög Fantában, mint a magyarban.

Görögországban 20 százalék narancssűrítményt adnak az üdítőhöz, itthon viszont csak 5 százalékot, de más országokban is nagyobb, mint nálunk. 2017-ben még 6 százalék narancslevet tartalmazott a magyarországi Fanta a Nébih által elvégzett termék-összehasonlítása alapján.

Szerintem nem kell cukros üdítőt inni, de ha valaki erre akarja költeni a pénzét, hát tegye. Az viszont nem járja, hogy a magyarok Fanta helyett csak hantát kapjanak a Coca-Cola vállalatcsoporttól! – írta kedden Lázár a Facebook oldalán.

A gyártó szerint az 5 százalékos arány kielégíti a magyar igényt, erre Lázár úgy reagált, hogy amelyik állami hivatal elfogadja ezt a magyarázatot, az minden feladatára alkalmatlan, ahogyan az is, aki ezeknek a cégeknek gazsulál néhány újabb befektetésért, akkor, amikor a magyar emberek egészsége a tét. A miniszter hozzátette, hogy szigorítani kell az élelmiszerek minőségét szabályozó törvényt.

Biztosítani kell, hogy fogyasztóként nyomon lehessen követni az élelmiszerek útját és egységesen kell fellépni a beszállítókat kihasználó, a vásárlókat meg lehúzó kereskedelmi szereplőkkel szemben – írta Lázár János.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Tudok a gyerekek fejével gondolkodni” – így tervezte meg Katkics Tamás Kecskemét legújabb bölcsődéjét

„A gyerekek még úgyis a mesék világában élnek, hátha a csoportszoba lesz majd a palotájuk, a kastélyuk vagy éppen...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version