Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

A merénylet után átgondolta Donald Trump, hogy mire is kellene buzdítani a híveit az elnökjelölti beszédében

- Advertisement -

Donald Trump korábbi amerikai elnök a Washington Examinernek adott interjút a szombati – magyar idő szerint vasárnap hajnali – pennsylvaniai nagygyűlésen történt támadást követően, amiben elmondta, annak köszönheti az életét, hogy épp egy képernyő felé fordult, hogy ránézzen az általa használt adatokra, amikor a húszéves támadója lövéseket adott le felé.

Donald Trumpra több lövést is leadott a merénylő a színpadtól kb. 130 méterre levő raktárépület tetejéről, de csak egy találta el a fülén. A többi lövés a nézők közé csapódott, egy ember meghalt, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. A merénylőt a helyszínt biztosító mesterlövészek azonnal lelőtték.

Trump jól van, a kórházból is hazaengedték, így a héten várhatóan hivatalosan is elnökjelöltté választják majd a republikánusok elnökjelölő konvencióján, amire már korábban megírta a beszédét. Azonban a történtek után teljesen átírta.

Az ex-elnök így fogalmazott a lapnak a beszéd kapcsán, amiben főként Biden politikáját bírálta volna: „A beszéd, amit csütörtökön akartam tartani, egy elsöprő beszéd lett volna. Ha ez nem történik meg, ez lett volna az egyik leghihetetlenebb beszéd” – magyarázta Trump. A történtek után azonban egy teljesen más beszéd hangzik majd el, egy olyan, amiben az összefogásra buzdít.

“Ez egy lehetőség arra, hogy az egész országot, sőt az egész világot összehozzuk” – tette hozzá Trump. Elmondta azt is, hogy azért emelte fel a kezét, amikor a titkosszolgálat levezette a színpadról, hogy tudassa az ott lévőkkel, jól van: „És hogy Amerika megy tovább, megyünk előre, hogy erősek vagyunk” – mondta.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Tudok a gyerekek fejével gondolkodni” – így tervezte meg Katkics Tamás Kecskemét legújabb bölcsődéjét

„A gyerekek még úgyis a mesék világában élnek, hátha a csoportszoba lesz majd a palotájuk, a kastélyuk vagy éppen...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version