fbpx
26.2 C
Kecskemét
2024. július 4., csütörtök

FRISS HÍREK

A tankerület a per helyett inkább kifizette a tanároknak járó bérpótlékot

- Advertisement -

“Megdöbbentően gyorsan és együttműködően” reagált és intézkedett a tankerület vezetése a keresetlevél átvételét követően – nyilatkozta a Népszavának az egyik pedagógus azon tizenhármak közül, akik pert indítottak a Kelet-Pesti Tankerületi Központ ellen a kifizetetlen többletmunkák miatt.

A tankerület az első tárgyalási napot sem várta meg, mindenkivel peren kívül megegyeztek, és inkább kifizették a tanárok által követelt összegeket, ami a nyilatkozó pedagógus szerint fejenként 80-100 ezer forintot jelentett. A tanárok a négy napon belül elrendelt eseti helyettesítésekért járó díjakért pereltek, három évre visszamenőleg.

A pedagógus elmondta a lapnak, hogy végül meglepte őket a tankerület hozzáállása, de azt nem érti, miért kell perelni vagy perrel fenyegetőzni ahhoz, hogy a pedagógusok megkapják a nekik járó pénzeket. Hozzátette, a munka törvénykönyve szerint a négy napon belül elrendelt helyettesítés rendkívüli munkaidőnek minősül, amelyért 50 százalékos bérpótlék, vagyis az óradíj 150 százaléka jár.

Hasonló cikkünk:  Mi történik akkor, ha hibás a vízszigetelés?

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke azt mondta a Népszavának, hogy már több hasonló pert is nyertek a tanárok, miután a tankerületek rájöttek, hogy a perköltség gyakran magasabb, mint a pedagógusoknak kifizetendő összegek. Kiemelte, hogy a legészszerűbb persze az lenne, ha betartanák a jogszabályokat és automatikusan kifizetnék a többletmunkáért járó díjakat.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megtudtuk, mi lesz a Szilvási Áruház helyén

Nem is akárhonnan: a Gazdasági Versenyhivatal egyik döntéséből. Köszönjük a tippet olvasónknak! Húsz-, harminc-, majd ötvenszázalékos kiárusítás volt április végén...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...