Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Anya, lánya és fia terjesztette a dizájnerdrogot Lajosmizsén, gyerekeknek is árulták – videóval

- Advertisement -

A Kecskeméti Járási Ügyészség nyolc személlyel – köztük egy anyával és két gyermekével – szemben emelt vádat, akik Lajosmizsén „kristállyal” kereskedtek. Kiskorúaknak is rendszeresen adtak el a pakkokból, volt, akinek egy év alatt kétszázszor, azaz szinte minden második nap.

A lajosmizsei anya és lánya – az ügy első- és másodrendű vádlottjai – 2018 óta abból éltek, hogy lajosmizsei lakókörnyezetükben a kristály fantázianevű dizájnerdroggal kereskedtek. 2022 szeptemberében, korábbi börtönbüntetéséből szabadulva csatlakozott hozzájuk a nő fia, az ügy harmadik vádlottja. A családtagok a drogot 0,1 gramm tömegű pakkokba porciózva, 1000 forintért árulták – mondta el dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség csoportvezető ügyésze, sajtószóvivője.

A börtönviselt férfi 2023 tavaszán az egyik rokonát futárként vonta be az ügyletekbe, alkalmanként 30 ezer forintot fizetett neki. A futár rokonnak a felesége is segített a terjesztésben.

Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

„A kiterjedt kereskedelmi láncon keresztül a jelentős mennyiség alsó határának háromszorosát meghaladó mennyiségű kristályt értékesítettek” – hangsúlyozta a főügyészség szóvivője. A családi bűnszövetség emellett rokonaiknak is adott el a dizájnerdrogból, ők pedig „viszonteladóként” a saját lakókörnyezetükben terítették a drogot.

A nyolc vádlott kiskorúaknak is rendszeresen árulta a pakkokat; volt, akinek egy év leforgása alatt legalább kétszázszor adtak el.

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók a droghálózat felgöngyölítése során a vádlottaktól dizájnerdrogot, készpénzt és a csomagoláshoz használt eszközöket foglaltak le.

Rendőrségi videó a vádlottak elfogásáról:
YouTube video player

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek számító férfit bűnszövetségben, jelentős mennyiségű új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja. Társainak is a pszichoaktív anyaggal visszaélés súlyosabban minősülő – bűnszövetségben, tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek átadással elkövetett – bűntette miatt kell felelniük. Bűnösségükről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni – közölte dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version