Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Az átláthatóságot vizsgáló hivatalt vizsgálja az adatvédelmi hatóság, mert nem átlátható

- Advertisement -

A Szuverenitásvédelmi Hivatalt február 1-jén hozták létre, azóta gyakorlatilag elérhetetlenül és titokzatosan működött, ami azért abszurd, mert azért hozták létre, hogy transzparenssé tegye a különféle szervezetek magyarországi tevékenységét.

Ezt a 24.hu egyik olvasója is érzékelte, ezért bejelentés tett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH) arról, hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatal nem tett eleget az adatszolgáltatási és átláthatósági kötelezettségeinek.

Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke arról tájékoztatta a lap olvasóját, hogy a bejelentését megvizsgálva hivatalból átláthatósági hatósági eljárást indítottak a Szuverenitásvédelmi Hivatallal szemben, amiért az nem tette közzé a Központi Információs Közadat-nyilvántartásban az ötmillió forintot meghaladó értékű szerződéseit, támogatásait vagy kifizetéseit.

Május végén a 24.hu is a NAIH-hoz fordult a Szuverenitásvédelmi Hivatal átláthatatlan működése miatt. A hivatalnak négy hónapig nem volt honlapja, nyilvános telefonos elérhetősége, valamint nem lehetett tudni, hány dolgozójuk van és azt sem, hogy kik a vezetői, leszámítva a miniszterelnök javaslatára kinevezett, ötmilliós fizetést bezsebelő Lánczi Tamás elnököt.

Az olvasói bejelentés kapcsán amennyiben a Szuverenitásvédelmi Hivatal 15 napon belül nem tesz eleget a bejelentési kötelezettségének, a NAIH akár 50 millió forintra is bírságolhatja a hivatalt.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A megafonosok Cseh Katalin intim testrészét vették célba, a politikus bocsánatot vár

A megafonos Trombitás Kristóf és Apáti Bence szerdán olyan felvételt tett közzé, amiben emberi és női méltóságában alázza Cseh...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version